Hlavní obsah

Wariner poběží na Zlaté tretře závod na 300 metrů

OSTRAVA

Olympijský vítěz Jeremy Wariner z USA poběží za ostravské Zlaté tretře poprvé v kariéře netradiční trať 300 metrů a chce se rovnou pokusit o překonání nejlepšího světového výkonu, který drží časem 30,85 sekundy z roku 2000 jeho manažer Michael Johnson.

Článek

Mistr světa Wariner nechtěl v Ostravě běžet svou parádní trať 400 metrů, neboť ho čeká boj o jackpot při mítincích Zlaté ligy a za sebou bude mít závody v Berlíně a Oslu. Zlatá tretra se koná ve čtvrtek 12. června.

"Další čtyřstovku už před americkou olympijskou kvalifikací nechtěl absolvovat, tak jsme se dohodli na třístovce," uvedl v tiskové zprávě manažer mítinku Alfons Juck.

Loni při svém triumfu v Ósace měl Wariner mezičas na třístovce 31,58 sekundy. Johnsonův rekord je z vysoké nadmořské výšky v Pretorii a jeho překonání nebude snadnou záležitostí. "Těším se na to. Myslím, že jsem připraven zaběhnout kvalitní čas," uvedl podle manažera jeden z nejlepší atletů světa. Za překonání Johnsonova času má slíbenou prémii 15 000 dolarů, asi 240 000 korun.

Přijede vicemistr světa na 200 metrů Bolt

Již dříve organizátoři oznámili, že do Ostravy přijede vicemistr světa na 200 metrů a druhý nejrychlejší muž historie na stovce Usain Bolt z Jamajky. Čtyřstovku poběží mistryně světa Christine Ohuruoguová i Jana Rawlinsonová, házet bude oštěpařka Barbora Špotáková a ve výšce se objeví další šampionka z Ósaky Blanka Vlašičová z Chorvatska.

Dalšími slavnými atlety v Ostravě budou tyčkaři Jevgenij Lukjaněnko z Ruska a Tim Lobinger z Německa, kanadský čtyřstovkař Tyler Christopher, kubánský překážkář Dayron Robles či vicemistr světa v běhu na 100 metrů Derrick Atkins z Baham.

Reklama