Hlavní obsah

Powell: Mám na stovku za 9,60 sekundy

KINGSTON

Jamajský sprinter Asafa Powell věří, že může brzy získat zpět světový rekord v běhu na 100 metrů, o který ho v sobotu připravil jeho krajan Usain Bolt. Ten na mítinku v New Yorku zaběhl čas 9,72 sekundy. Powell tvrdí, že v jeho schopnostech je výkon ještě výrazně lepší.

Článek

"Vím, že mám na to běžet za 9,60," citovala agentura AFP Powellovo prohlášení, které zveřejnil jeho manažer Paul Doyle.

Boltovi, který se dosud specializoval na dvojnásobnou trať, prý rekord přeje. "Mám z něj opravdu radost. Má velký talent a tvrdě pracuje. Zasloužil si to," prohlásil Powell, který předchozí maximum 9,74 zaběhl loni v září v italském Rieti. V letošním roce kvůli zdravotním potížím absolvoval pouze jeden start na únorovém mítinku v Melbourne.

Obě jamajské hvězdy by se měly vůbec poprvé na stometrové trati utkat koncem června při národní olympijské kvalifikaci v Kingstonu. "Myslím, že to nebude klasický sprinterský souboj. Půjde zkrátka o to dostat se do týmu pro olympiádu," uvedl Bolt, který změnil své původní plány a hodlá v Pekingu běžet nejen dvoustovku, ale i nejkratší sprint.

Ještě před soubojem proti Powellovi se příští týden představí na Zlaté tretře v Ostravě, kde je přihlášen do závodu na 200 metrů.

Reklama

Související témata: