Hlavní obsah

Koulař Novotný skončil sedmý na atletickém MSJ

BYDHOŠŤ

Koulař Petr Novotný obsadil sedmé místo v zahajovací finálové disciplíně juniorského mistrovství světa v atletice. V polské Bydhošti si český reprezentant vylepšil o 11 centimetrů osobní rekord na 19,21 metru, vítězný Němec David Storl předvedl o 187 centimetrů lepší výkon.

Článek

Novotný byl v úterý jedním z osmi českých atletů, kterým se podařilo projít na šampionátu prvním kvalifikačním kolem. Dopoledne si vrhem dlouhým 18,60 zajistil desáté postupové místo, svůj nejlepší pokus pak předvedl ve třetí finálové sérii. Od medaile jej dělilo 72 cm.

Štěstí měla favoritka soutěže kladivářek Kateřina Šafránková, která hodila jen 58,07 metru, čímž více než o deset metrů zaostala za svým českým rekordem, a do finále prošla až jako desátá. O dvě místa horší byla Tereza Králová a rovněž bude házet o medaile.

Své maximum si vylepšil i sprinter Zich

Výbornou formu z letošní sezóny zužitkoval sprinter Václav Zich, který si na stovce o setinu vytvořil osobní rekord a časem 10,58 sekundy předvedl v rozběhu šestý nejrychlejší čas. Ve večerním semifinále byl o pět setin pomalejší a v porovnání všech časů skončil celkově na děleném devátém místě.

V oštěpařské kvalifikaci si sedmibojařská naděje Nikol Ogrodníková vylepšila osobní rekord na 54,48 metru a jako vítězka skupiny A a třetí nejlepší celkově prošla do bojů o medaile. Z posledního místa ve svém rozběhu postoupil do dalších bojů také čtvrtkař Petr Vaněk, celkově patnáctým časem 47,78 sekundy. Martin Hrstka závodil na dvojnásobné trati s hlavním favoritem Abubakerem Kakim ze Súdánu a při vítězství juniorského světového rekordmana a halového mistra světa doběhl na postupovém třetím místě.

Z rozběhu na 3000 metrů překážek zase postoupila v osobním rekordu 10:22,18 Lucie Sekanová. Naopak totéž se nepodařilo ve stejném závodě Martině Bařinové, na stovce neuspěl Pavel Maslák a kvalifikacemi neprošly výškařka Magdalena Nová a oštěpařka Barbora Svozilová.

Reklama