Hlavní obsah

Na atletickém mítinku ve Stuttgartu je ve finále trio Čechů

STUTTGART

Pro někoho možnost odvety za olympijskou porážku, pro jiné šance vydělat si pořádně tučnou prémii na závěr sezóny. Světové atletické finále letos naposledy hostí Stuttgart, po něm Mercedes-Benz Arena ustoupí fotbalistům místního VfB a zelená běžecká dráha bude odstraněna. Za rok atleti zakončí sezónu v Soluni.

Článek

Na rozlučku dorazilo trio českých atletů: oštěpařka Barbora Špotáková, diskařka Věra Cechlová a překážkář Petr Svoboda. Ten byl do Stuttgartu nominován po odřeknutí Američanů Trammella a Moora i kubánského světového rekordmana Roblese. „To je bomba, bude to pro mě druhá olympiáda,“ těší se český rekordman.

Pro Špotákovou je Stuttgart zaslíbeným místem, poslední dva roky si tu zlepšila osobní rekord - což by letos znamenalo i evropský. „S olympiádou to srovnat nejde, ale prestižní soutěž to je. Nechci holkám nechat nic zadarmo,“ bojovně slibuje vítězka z Pekingu.

Může si i slušně vydělat, za vítězství by získala 30 000 dolarů (asi 530 000 Kč), za světový rekord dokonce 100 000 dolarů (asi 1 750 000 Kč). V akci bude v sobotu od 16.25, nepříznivá je předpověď počasí, stejně jako včera by mělo ve Stuttgartu pršet. Cechlová hází v sobotu ve 14.25, Svoboda běží v 16.40. V sobotu vysílá živě ČT 4 sport od 15.05, v neděli Eurosport od 13.30.

Reklama

Související témata: