Hlavní obsah

Špotáková skončila v anketě Atlet roku IAAF sedmá mezi ženami

MONTE CARLO

Čerstvá nejlepší atletka České republiky Barbora Špotáková se nedostala mezi trojici finalistek ankety o nejlepší světovou atletku sezóny, jejíž výsledky budou vyhlášeny 23. listopadu na galavečeru v Monte Carlu. Olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem obsadila mezi ženami podle počtu hlasů sedmé místo.

Článek

V mužské kategorii se do nejlepší trojice dostali podle abecedního pořadí vytrvalec Kenenisa Bekele z Etiopie, jamajský sprinter Usain Bolt a kubánský překážkář Dayron Robles.

V ženách se o nejlepší atletce sezony rozhodne mezi etiopskou vytrvalkyní Tiruneš Dibabaovou, ruskou tyčkařkou Jelenou Isinbajevovou a keňskou běžkyní Pamelou Jelimovou.

Jasným kandidátem na prvenství je trojnásobný olympijský vítěz a světový rekordman Bolt, mezi ženským triem však jednoznačná favoritka není.

Volba mezi členy IAAF, funkcionáři, trenéry, novináři i veřejností na internetu byla zahájena 13. října a skončila v neděli o půlnoci. Odborníci odevzdali 1512 hlasovacích lístků, fanoušci zaslali celkem 493.353 hlasů, ale jejich podíl na konečném pořadí je maximálně třicetiprocentní.

Výsledky od 4. do 10. místa:
Muži: 4. Saladino (Pan./dálka), 5. Gebrselassie (Et./maraton), 6. Wanjiru (Keňa/maraton), 7. Thorkildsen (Nor./oštěp), 8. Clay (USA/desetiboj), 9. Merritt (USA/400 m), 10. Silnov (Rus./výška).
Ženy: 4. Campbellová-Brownová (Jam./200 m), 5. Walkerová (Jam./400 m př.), 6. Viliová (N.Zél./koule), 7. Špotáková (ČR/oštěp), 8. Vlašičová (Chorv./výška), 9. Galkinová-Samitovová (Rus./3000 m př.), 10. Mbangová (Kam./trojskok).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články