Hlavní obsah

Překážkář Svoboda pojede na halové ME i s partnerkou

PRAHA
Aktualizováno

Od 17. ledna, kdy v Lucemburku s přehledem splnil limit na 60 m překážek, ví překážkář Petr Svoboda, že pojede na halové mistrovství Evropy. Od soboty už má jistotu, že ho přímo v Turíně požene vpřed i jeho přítelkyně. Tyčkařka Jiřina Ptáčníková při pražských přeborech ve Stromovce na první pokus překonala potřebných 435 cm.

Článek

Dvaadvacetiletá skokanka dala svoji obrovskou euforii najevo, jeden z nejlepších překážkářů světa radostně zakřičel. „Ale nijak moc. Já s tím totiž počítal, věděl jsem, že na ten limit prostě má,“ dokládá víru v atletické kvality své milé Svoboda. „Ještě má před sebou dlouhou cestu, ale ty poslední změny jí moc prospěly,“ tvrdí venkovní český rekordman.

Ptáčníková toho před sezónou nezměnila málo. Začala studovat policejní akademii, především však odešla z Dukly od trenéra Patery na pražský Olymp, kde ji připravuje bývalý Paterův asistent Gorožkov ve spolupráci s tyčkařčiným otcem, někdejším elitním sprinterem Františkem Ptáčníkem. „Na Dukle mi po půl roce vzali úvazek a s trenérem Paterou jsme se úplně neshodli, kdy a jak trénovat. Na Olympu mi důvěřují,“ libuje si skokanka.

Jako juniorka měla skvělé výsledky, na evropském šampionátu této kategorie byla čtvrtá. V seniorech se ale po ME 2006 dva roky i kvůli potížím se štítnou žlázou na žádnou velkou akci nedostala. Až nyní. „Každý si projde obdobím stagnace, ale teď věřím, že se vracím. Moc za to děkuju rodině i Petrovi, se kterým se navzájem podporujeme,“ usměje se na svého přítele.

Reklama

Související témata: