Hlavní obsah

Olympijský vítěz Hooker prorazil tyčemi strop na letišti

SYDNEY

Australský tyčkař Steve Hooker udělal díky atletice díru nejen do světa. Olympijský vítěz z Pekingu v neděli s tréninkovým partnerem Paulem Burgessem prorazili balíkem tyčí strop na letišti v Sydney. Na tři čtvrtě hodiny tak vyřadili z provozu jeden z eskalátorů v letištní hale.

Článek

Nehoda se stala ve chvíli, kdy se tyčkaři snažili přes pět metrů dlouhým balíkem vyhnout světelné tabuli nad pojízdnými schody. "Byl to šok. Všechno se to stalo strašně rychle," řekl Hooker listu The Daily Telegraph.

"Byla tam cedule, Paul se otočil, aby mi o ní řekl, a v tom tyče vrazily do stropu. Myslel to dobře, ale nedopadlo to dobře. Najednou tam byly tyče zaražené nahoře, eskalátor se zasekl a tlačil je do stropu, takže se začaly ohýbat," líčil horké chvilky nejlepší tyčkař sezóny, který letos v hale dokázal skočit 606 centimetrů.

Někdo z cestujících naštěstí pohotově zmáčkl vypínač a eskalátor zastavil, takže se žádná ze šesti tyčí v ceně téměř 20.000 korun nezlomila. Nikomu se nic nestalo, oba atleti byli pouze z příhody trochu vylekaní. "'Budgie' byl trochu v šoku. Byl celý zasypaný sádrou ze stropu, vypadal legračně," uvedl Hooker, který dokonce u zaseknutých tyčí zapózoval s lišáckým úsměvem.

Atleti nakonec jen tak tak stihli i let do Melbourne, kde je ve čtvrtek čeká mítink IAAF.

Reklama