Hlavní obsah

Zlatá liga v Římě přinese sprinterský souboj Gaye s Powellem

ŘÍM

První letošní velký souboj v běhu na 100 metrů se uskuteční příští týden na mítinku atletické Zlaté ligy v Římě. Úřadující mistr světa Američan Tyson Gay se tam utká v souboji dvou z trojice nejlepších sprinterů současnosti s bývalým světovým rekordmanem Jamajčanem Asafou Powellem.

Článek

Půjde tak o generálku na srpnový světový šampionát v Berlíně, kde se k nim přidá i současný sprinterský král Usain Bolt.

Powell a Gay dosud změřili síly sedmkrát, z toho v šesti závodech zvítězil jamajský atlet. Klíčový duel na mistrovství světa 2007 v Ósace však vyhrál Gay.

Ten je i před soubojem v Římě mírným favoritem díky výkonu na americkém šampionátu, kde minulý týden zaběhl čas 9,75 sekundy, avšak s nedovolenou podporou větru. Powell skončil s časem 9,97 na jamajském mistrovství druhý za Boltem.

Před mistrovstvím světa v Berlíně, které se uskuteční 15. až 23. srpna, by mohlo dojít i na Gayův souboj s olympijským vítězem Boltem. O jejich start se snaží organizátoři Grand Prix, která se uskuteční 24. a 25. července v Londýně.

Reklama