Hlavní obsah

Pro Dvořáka sezóna skončila

PRAHA

Desetibojař Tomáš Dvořák mění na konci sezóny plány. Čtvrtý atlet nedávného mistrovství světa v Paříži se rozhodl nestartovat na závěrečném mítinku ve francouzském Talence a raději dá přednost regeneraci a přípravě na příští rok. Sezóna, jejímž vrcholem bude olympiáda v Aténách, by totiž měla být Dvořákova poslední.

Foto: ČTK

Na letošním MS v Paříži zbylo na Tomáše Dvořáka "jen" čtvrté místo.

Článek

Jedním z důvodů, proč se bývalý světový rekordman rozhodl nestartovat za dva týdny ve Francii, je přetrvávající bolest zánětu na palci pravé ruky. "Mám to v dlaze," řekl Dvořák s tím, že ho zánět trápil i v Paříži. "Nejhorší to bylo při skoku o tyči, ale neříkal jsem to nikomu, protože bych si nepomohl," prohlásil.

Dlahu mu lékaři sundají buď v sobotu nebo na začátku příštího týdne. "Podle toho, jak se jim to bude líbit a jak splaskne otok, který jsem tam měl," vysvětlil bývalý trojnásobný mistr světa, jehož nyní zaměstnávají studijní kurzy na FTVS a dcery, které začaly chodit do školy. "Zatím žádný průšvih nebyl," glosoval s úsměvem známou hyperaktivitu svých dvojčat Barborky a Kateřiny. Do tradičních lázní v Třeboni se Dvořák vydá na šest týdnů 6. října.

Reklama