Hlavní obsah

Pospíšilová spěchala z Grand Prix na dovolenou

PRAHA

Každý den volna chtěla využít diskařka Věra Pospíšilová, a proto neváhala a jen pár hodin po návratu ze Světového atletického finále se vydala s přítelem Jakubem Cechelem a psem Fandou do Itálie na dovolenou.

Foto: koláž Novinky s použitím archivu

Medailový sen Věry Pospíšilové se na MS v Paříži rozplynul.

Článek

V Monaku završila česká reprezentantka nejlepší sezónu v kariéře vítězstvím, čímž si pojistila výhru v celkovém hodnocení letošní Grand Prix v disciplíně. "Sezóna byla náročná a vím, že bude velmi náročná i příprava na příští olympijský rok. Hlavně proto jsem neváhala a odjela hned na dovolenou, abych si užila každou volnou chvíli," vysvětlovala Pospíšilová.

"Prožila jsem nejlepší rok v životě a ničeho nelituji," vrátila se v myšlenkách k pátému místu z mistrovství světa, třebaže podle výkonnosti a umístění v závodech za uplynulý rok je jí přisuzován přívlastek nejlepší diskařka světa.

Důraz bude klást na techniku

Naposledy z českých atletů vyhrál svou disciplínu GP v roce 2001 oštěpař Jan Železný. Pospíšilová skončila loni celkově v hodu diskem třetí, také díky druhému místu v závěrečném finále Grand Prix. Její výkonnost se s výjimkou roku 2000 zvyšuje - loni hodila sedmkrát před 63 metrů, letos již šestkrát přes 65. Zatímco loni měla osobní rekord 64,10 metru, letos předvedla 6. července v Rethymnu druhý nejdelší hod sezóny 67,71 m.

"Mám ještě rezervy zejména v technice a také silové parametry nejsou bůhvíjaké," poukázala na nedostatky. V přípravě na nový rok proto bude klást důraz hlavně na techniku. "Jsem ještě mladá, takže musím pilovat dynamiku a naučit se házet technicky," přemítala svěřenkyně Josefa Šilhavého z Olympu Praha. "Až mi bude o nějaký ten rok víc, tak můžu začít pořádně posilovat," plánovala už nyní atletka, která oslaví pětadvacáté narozeniny 19. listopadu.

Mítinky i příprava podle vlastních představ

Za vítězství v disciplíně přibylo na konto čtvrté ženy loňského mistrovství Evropy v Mnichově třicet tisíc  dolarů, necelý milión korun. Jak s ním naloží? "To zatím neřeším," prohlásila rozhodně. Auto a byt s přítelem už má, cítí se šťastná. "Takže to asi schovám, až to bude na něco potřeba," uvedla bronzová medailistka z ME do 23 let z roku 1999, která už má s přítelem nachystanou svatbu, jejíž termín ponechala v tajnosti.

Díky své pozici v čele žebříčku si bude moci v další sezóně vybírat mítinky a plánovat přípravu podle svých představ. "To jsem mohla i letos," upozornila. "Ale za rok budu pečlivější. Ale v kostce to bude podobné, pár kvalitních mítinků a šetřit síly do Atén," plánovala Pospíšilová, jež v Itálii se zápasníkem Jakubem Cechelem a psem stráví dva týdny. Po návratu je čeká další dovolená. "Má to být někde u Egypta, vybíral to Jakub, takže to bude překvapení," těšila se už nyní.

Reklama