Hlavní obsah

Oslavy stříbrné Báry? Skákající vlak a berlínské pivo

BERLÍN

Takový rambajz zná berlínský Olympijský stadión jen z fotbalových zápasů. Desítky fanoušků oštěpařky Barbory Špotákové ještě hodinu a půl po konci jejího úterního finále troubily, skandovaly a dožadovaly se své hrdinky. Ta ale ještě seděla na tiskové konferenci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Česká oštěpařka Barbora Špotáková se stříbrnou medailí z mistrovství světa v Berlíně

Článek

„Všichni se samozřejmě ptali Steffi, já tam seděla naprosto zbytečně, slyšela ty trubky a úplně jsem hryzala mikrofon, abych už mohla jít za nimi,“ popisovala čerstvá vicemistryně světa. Když si vymohla, aby ji propustili, vydala se s fanoušky do víru oslav.

„Jak řádili v S-bahnu, to jsem myslela, že vlak vykolejí, celý nadskakoval,“ usmívala se oštěpařka při popisu průběhu oslav. „Skandovali ,Tak jsme druhý, no a cooo?‘,“ vybavila si nejčastější chorál. Pak se hlučná skupina usídlila v hospůdce nedaleko hlavního nádraží. „I tam věděli, že jsem byla druhá, asi závod sledovali,“ líčila Špotáková.

„Pili jsme berlínské pivo, nic moc,“ ušklíbla se. Zážitek jí to ale rozhodně nezkazilo. Oslava trvala asi do tří hodin v noci. „Pak už jim došla energie, postupně se vytráceli, i já byla ráda. Nejsem nesmrtelná, závod trval dvě a půl hodiny, s rozcvičením je člověk pět hodin v permanenci. A to dá zabrat,“ líčila.

V noci si ještě přehrávala v hlavě finálový závod. „Jak jsem byla v úterý hodně spokojená, tak teď už nejsem. Ráno jsem byla i trochu rozčarovaná, viděla jsem tam ty chyby. Ta největší asi byla v tom, že jsem byla unavená,“ přemítala.

V Berlíně zůstává s přítelem Lukášem. „Chceme jít do zoo, pak chci vidět Jardu Bábu ve finále výšky. A trochu poznáme město, navštívím kamaráda, co prováděl tu skupinku po Berlíně. Byl z té grupy trochu překvapený. Ani ne tak z toho množství, spíš toho, jak byli živelní,“ usmívala se Špotáková, které až ve středu večer oficiálně pověsili na krk světové stříbro.

Reklama

Související témata: