Hlavní obsah

O vítězství bude výškař Bába na Novinářské laťce bojovat s Američany

PRAHA

Výškař Jaroslav Bába versus americké hvězdy. Tak bude vypadat 31. ročník Novinářské laťky. Tradiční závod se letos uskuteční ve čtvrtek 11. února od 17 hodin v pražské Metropoli Zličín.

Článek

"Už se moc těším. Bude to jistě zajímavý závod," řekl favorit soutěže a obhájce prvenství Jaroslav Bába na středeční tiskové konferenci. Jeho největším soupeřem však letos nebudou ruští výškaři, ale Američané. "Rusům se na této akci v minulých letech příliš nedařilo, tak jsme zvolili jinou variantu. Uvidíme, jak to dopadne," vysvětloval manažer závodu Jan Janků mladší, proč se rozhodl oslovit americké výškaře.

A tak největšími Bábovými soupeři by v boji o vítězství měli být dva Američané - Jesse Williams s osobním rekordem 236 cm a Jamie Nieto, jehož maximum je 234 cm. S Williamsem bych se měl potkat už o pár dní dřív na mítinku v Arnstadtu. Je to skvělý závodník, navíc výborný kluk. Rozumíme si," uvedl pětadvacetiletý Bába.

Kromě této trojice se na Novinářské laťce představí také Ital Giulio Ciotti a Rus Alexandr Šustov, kteří mají osobní rekord 231 cm a Brit Martyn Bernard s maximem 230 cm. Z českých výškařů by se měl v soutěži také objevit David Šutera a Ondřej Stolín.

Tradiční závod se uskuteční 11. února od 17 hodin v Metropoli Zličín. A pořadatelé kromě zajímavé podívané slibují i různé soutěže a módní přehlídku.

Reklama