Hlavní obsah

Fenomenální Bolt chce opět překonávat rekordy, zaměří se i na čtyřstovku

PRAHA

Atletická halová sezóna je v plném proudu a k prvním závodům se pomalu chystá i světový rekordman Usain Bolt. Třiadvacetiletý Jamajčan se představí příští sobotu 13. února na mítinku v Kingstonu, kde poběží závod na čtyři sta metrů. Jeho cílem v letošním roce nebude jen překonání světových rekordů na 100 a 200 m, ale zaměří se i na delší tratě.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt s výsledkovou tabulí, na níž je jeho nový světový rekord ve sprintu na 100 metrů

Článek

"I v této sezóně mám stejné plány jako dříve - chci vítězit, překonat další světové rekordy, být neporažený a asi si zkusím seriózně i čtyřstovku," naznačil své ambice fenomenální Usain Bolt.

Usain Bolt také v úterý potvrdil svůj první start na Diamantové lize. V sobotu 12. června se představí v New Yorku v závodě na 100 metrů. Na startu by se po jeho boku měl objevit i americký sprinter Tyson Gay.

"V New Yorku jsem zaběhl svůj první světový rekord na 100 metrů (v roce 2008 - 9,72s - pozn.red.). Je tam skvělá dráha a výborní fanoušci. Už se na návrat do Big Apple moc těším," přiznal Bolt na stránkách Mezinárodní atletické federace.

Další starty trojnásobného olympijského vítěze v Diamantové lize zatím nejsou známy. Podle Boltova trenéra Glena Millse však právě Diamantová liga bude pro jeho svěřence prioritou. "Diamantová liga je v tomto roce naší prioritou. Usain v ní bude střídavě startovat v závodech na 100 a 200 metrů. Podle vývoje sezóny pak uvidíme, na jakých dalších akcích se Usain představí," řekl Mills.

Reklama