Hlavní obsah

Špotákovou trápí achilovka, Diamantovou ligu si ale ujít nenechá

PRAHA

Diamantová liga je tu! A chybět na úvodním mítinku v Dauhá nebude ani světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková. Osmadvacetiletou atletku na soustředění trápila pravá achilovka a její účast byla v ohrožení. Nakonec se však olympijská vítězka rozhodla do Kataru odcestovat a na prestižním závodu startovat.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

„Strašně moc už se na Diamantovou ligu těším. Je to pro mě čest být v takové společnosti,“ přiznala Barbora Špotáková, jedna z ambasadorek prestižního mítinku. Na nedávném soustředění v Maďarsku světovou rekordmanku pobolívala pravá achilovka, a tak nebylo jisté, zda se úvodního závodu v katarském Dauhá zúčastní. „Chvíli jsme váhali, zda do Dauhá odcestujeme. Riskovat se v atletice ale musí, takže do Kataru pojedeme. Už teď mám zrychlený tep,“ řekla před středeční cestou osmadvacetiletá atletka.

„Každý člověk má slabé místo, které když se přetíží, tak se ozve. Mě trápí achilovky. Každý rok mám s nimi na začátku sezóny problémy. Starám se o ně a pokaždé jsem to zvládla. Doufám, že to zvládnu i teď,“ vysvětlovala olympijská vítězka. „Lékaři mi sice řekli, že bych ještě týden měla být v klidu, ale to nejde. Když nohu zatejpuju, snad to bude v pohodě,“ dodala jablonecká rodačka, podle které by už v úvodu sezóny mohl její oštěp letat daleko.

„Myslím, že by oštěp mohl letět daleko. Ale důležité bude, aby to vydržela achilovka, abych pak kvůli ní nemusela měnit plány na sezónu. Takže do závodu půjdu opatrně, hlavně se nesmím moc vyhecovat,“ uvědomovala si. „Nejlepší bude, když na úvod nehodím tak daleko a budu se rozjíždět postupně, aby mi forma gradovala na evropském šampionátu v Barceloně,“ přála si.

Po prvním startu svěřenkyně Rudolfa Černého v pátek 14. května na mítinku Diamantové ligy v Dauhá by se měla 27. května představit českému publiku na Zlaté tretře v Ostravě. V červnu pak Špotáková plánuje start na Diamantové lize v Římě a v Praze na Memoriálu Josefa Odložila.

Reklama

Související témata: