Hlavní obsah

Tyčkaři Balner a Kudlička si vezou z Chotěbuzi limity na ME

CHOTĚBUZ/STARÁ BOLESLAV

Tyčkař Michal Balner je dalším českým atletem, jenž pojede na mistrovství Evropy. Na mítinku v Chotěbuzi v sobotu skočil limit 560 centimetrů a obsadil druhé místo kvůli horší bilanci pokusů za Polákem Lukaszem Michalským. Třikrát se Balner pokoušel zdolat 570 cm, ale neuspěl.

Článek

Společně s ním má zatím jistotu startu v Barceloně také Jan Kudlička, kterému momentálně stačí jeho dnešní výkon 550 cm, který mu zajistil třetí místo, protože spadá ještě do kategorie atletů do 23 let. Počet českých limitářů na ME tak stoupil již na třiadvacet.

O nejlepší výkon mítinku se postarala výškařka Chaunte Howardová-Loweová, která překonala 204 centimetrů a vytvořila nový americký rekord. Rekordní skok byl její už patnáctý v soutěži, v níž neměla soupeřku a skákala od výšky 193 cm úplně sama.

Vícebojařskými mistry republiky Baar a Cachová

Pavel Baar a Kateřina Cachová se stali v Houštce u Staré Boleslavi mistry České republiky ve vícebojích. Na startu nebyly favoritky Jana Korešová a zejména Eliška Klučinová, která v Götzisu splnila limit na mistrovství Evropy v Barceloně.

Bývalá dorostenecká mistryně světa a juniorská vicemistryně Evropy Cachová byl jasnou adeptkou na titul a svou roli splnila. Dvacetiletá atletka z Vítkovic vedla od první disciplíny až do konce. "Ale nebylo to úplně podle mých představ," komentovala výkon 5652 bodů.

Mezi muži měl dlouho nakročeno k titulu Adam Nejedlý z Dukly Praha, pak ale zaváhal v disku a Baar se na něj dotáhl. "První den se mi nevydařil, přišel jsem asi o 150 bodů. Ale konečně jsem prolomil nezdary druhého dne," řekl šestadvacetiletý Baar.

Reklama