Hlavní obsah

Bolt chystá návrat po zranění, léčil se u sledování fotbalu

PRAHA

Fenomenální sprinter Usain Bolt je zpět. Světový rekordman potvrdil, že je po zranění levé achilovky v pořádku a ve čtvrtek 8. července se představí v běhu na dvě stě metrů na mítinku Diamantové ligy ve švýcarském Lausanne.

Foto: Lee Jin-man, ČTK/AP

Usain Bolt se opět chystá závodit.

Článek

Třiadvacetiletý Jamajčan si naposledy zazávodil 27. května na Zlaté tretře v Ostravě. Poté si však poranil achilovku a lékaři mu doporučili několikatýdenní pauzu, aby si nepřivodil vážnější zranění. Bolt tak vynechal mítink Diamantové ligy v New Yorku i jamajský šampionát.

"Ostrava je jedním z mých nejoblíbenějších mítinků. Rád se tam každý rok vracím. Jen bohužel letos nevyšlo počasí a hodně pršelo. I tak ale  byli fanoušci skvělí, fandili až do samého konce," chválil Bolt ostravské diváky na oficiálních stránkách Mezinárodní atletické federace (IAAF).

"Pak jsem si bohužel trochu poranil achilovku a musel jsem vynechat Diamantovou ligu v New Yorku," dodal Bolt. A čemu se kromě léčby trojnásobný olympijský vítěz věnoval? "Jsem velký basketbalový a fotbalový fanoušek. Tak jsem jel do Bostonu na pátý zápas finále NBA a viděl jsem, jak hráči Bostonu Celtics přesvědčivě porazili Los Angels Lakers," pochvaloval si.

"A samozřejmě jsem sledoval mistrovství světa ve fotbale. Šokovalo mě, že mezi prvními vypadla Francie a Itálie. Skvěle hrají jihoamerická mužstva. Držím palce Argentině, Maradonovi svěřenci zatím hrají výborně," uzavřel Bolt, jenž už před nedávnem přiznal, že jeho fotbalové srdce patří právě argentinskému týmu.

Reklama