Hlavní obsah

Sekyrová ukončila běchovickou nadvládu Kamínkové

PRAHA

Sokolovská běžkyně Ivana Sekyrová v neděli ukončila 11 ročníků trvající nadvládu Petry Kamínkové v tradičním závodě Běchovice - Praha. V krajně nepříznivém počasí v dešti, větru a chladu získala devětatřicetiletá vytrvalkyně svůj premiérový domácí silniční titul, když o dva roky mladší obhájkyni prvenství porazila o dvě sekundy. Mužský titul získal rovněž poprvé v kariéře dvaadvacetiletý Milan Kocourek z Kroměříže.

Foto: René Volfík, ČTK

Nepříznivé počasí připravilo běžcům nebývale tvrdé podmínky.

Článek

Sekyrová porazila největší soupeřku díky změně obvyklé taktiky při zrychlení Kamínkové po pěti kilometrech. "Dosud jsem ji pokaždé pustila a pak ji stíhala. Dnes jsem se rozhodla to s ní zkusit," řekla Sekyrová svazovému webu. "Vždycky jsem si přála ji porazit a mám z toho radost. Zároveň je mi jí trochu líto a omlouvám se, že jsem ji porazila já a ne někdo mladší," dodala Sekyrová, jež před rokem podlehla Kamínkové o devět sekund.

"Věděla jsem, že to jednou musí přijít. Vzhledem k počasí bylo jasné, že to bude taktický závod," řekla Kamínková. Podivila se ale, že s její soupeřkou absolvoval závod na kole trenér. K protestu se ale neodhodlala. "Přijde mi to ale netaktní a mrzí mě to," dodala.

Mužský závod vyhrál při absenci obhájce Jana Kreisingra kroměřížský Kocourek, který už má ve sbírce tři tituly krosového mistra. S náskokem 17 sekund před Lukášem Kourkem si doběhl pro první medaili na silnici.

Reklama

Související témata: