Hlavní obsah

Berger nebral porážku Liverpoolu jako pomstu

PRAHA

Poprvé v anglické Premier league nastoupili bývalí spoluhráči z Liverpoolu proti sobě. Patrik Berger zařídil v sobotním zápase 9. kola jediným gólem výhru Portsmouthu nad Liverpoolem, v jehož dresu vyběhl na hřiště Vladimír Šmicer. Z nerozlučných fotbalových dvojčat měl větší radost Berger, Šmicer byl z výkonu svého týmu hodně zklamán.

Článek

"Patrik byl moc šťastný, že mu to takhle vyšlo. Určitě měl velkou motivaci, vždyť v Liverpoolu kopal snad sedm let. Ale nebral to celkově jako nějakou pomstu nebo zadostiučinění, jen z toho měl příjemný pocit.

Já mu to přál, gratuloval jsem mu hned po zápase, i když nám teda zrovna moc nepomohl... A telefonicky jsme to spolu rozebírali ještě po utkání. Shodli jsme se na tom, že si vítězství zasloužili.

Minulý týden, kdy byla reprezentační přestávka, k nám Patrik přijel na čtyři dny na návštěvu. Hodně jsme se bavili o fotbale i o tom, kdo tenhle souboj vyhraje. Oba jsme se na to těšili a každý z nás chtěl tři body. Jak se ukázalo, asi jsem ho na to moc dobře nachystal. Daleko líp než sebe..."

Změnou prostředí pookřál

"Musím říct, že Patrik po letním přestupu do Portsmouthu pookřál. Je rád, že hraje pravidelně, přesně tohle potřeboval. Začíná si tam budovat pozici, jakou měl v Liverpoolu.

Ten gól nám dal hned zkraje zápasu. Z pravé strany šel centr do vápna, míč tečoval na přední tyči, a i když to nijak zvlášť netrefil, padlo to do brány. My jsme sice ještě předtím nastřelili tyč, ale to bylo všechno. Byl to náš nejhorší zápas v celé sezóně. Vůbec se nám to nepovedlo, byla to veliká bída.

Nastoupil jsem na levé straně a vůbec jsem si nezahrál. Připadal jsem si tam jako sám voják v poli. Nevím, jestli nás srazil ten rychlý gól, ale celkově byl ten náš projev mizerný. Nebyli jsme si schopni přihrát, ani ten bod jsme si nezasloužili. Šel jsem dolů asi v 60. minutě a po chvíli trenér vystřídal i Dioufa. Po zranění achillovky jsem hrál už druhý zápas a musím říct, že mě to zase začalo bolet. Asi jsem ten návrat trochu uspěchal, ale snad to nebude nic vážného."

Tragický výkon

"Nechci se vymlouvat na velkou marodku, ale teď nám chybělo asi sedm hráčů. A to se musí projevit - ligu jsme začínali s útokem Owen, Baroš, oba jsou momentálně zraněni. Nastoupit nemohli ani Murphy, Carragher nebo Cheyrou, Diao byl v trestu.

To, že nás porazil Patrik, jsme v kabině nijak zvlášť nerozebírali, spíš jsme byli zděšení z našeho výkonu, protože byl tragický. I trenér Houllier byl hodně zklamaný, protože jsme se po dvou ligových porážkách potřebovali chytit. Místo toho ale přišla třetí...

Výsledky zatím příliš neodpovídají našim ambicím. Sice nikdo nevykřikoval, že budeme bojovat o titul, ale všichni jsme mysleli tak na to čtvrté místo. Místo toho zatím vládne rozčarování, vždyť jsme z devítí utkání vyhráli jen tři.

Nejlíp zatím vypadají Manchester United, Arsenal a Chelsea. Začátek sezóny jim sedl a zdá se, že budou hrát o titul. Jsou zatím velice silní, my se trápíme. Potřebujeme se dát co nejdřív dohromady. Slibně si vede i Patrikův Portsmouth. Vsadili na zkušené hráče a zatím jim to docela vychází. Navíc jsou v tabulce o bod před námi, takže bych o nich měl mluvit s větším respektem..."

Reklama

Související témata: