Hlavní obsah

Šebrle musí závodit na MČR ve vícebojích, pokud chce jet na HME

PRAHA

Buď Roman Šebrle nastoupí o víkendu na vícebojařském mistrovství České republiky a získá v sedmiboji více než 5868 bodů, nebo s největší pravděpodobností nepojede na březnové halové mistrovství Evropy v Paříži. Po víkendu je v redukovaných evropských tabulkách na šestém místě, zatímco start v Paříži má jistý pět sedmibojařů.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Desetibojař Roman Šebrle

Článek

Šebrle závodil s lehkou virózou v Tallinnu, kde dosáhl výkonu 5848 bodů a obsadil páté místo v závodu, v němž zásluhou Američana Ashtona Eatona padl halový světový rekord. Po závodu byl Šebrle na postupovém místě a hovořil o tom, že další start neplánuje, zariskuje a zkusí se připravit na HME. Jenže po zveřejnění výsledků ruského šampionátu z pětice vypadl.

Světový rekordman v desetiboji tak stojí před nelehkým rozhodnutím, které nejspíš padne až v závěru týdne podle jeho zdravotního stavu. Domácí halový šampionát absolvoval třikrát v kariéře, naposledy v roce 1998. Může se ale stát, že ne všichni kvalifikovaní vícebojaři se na HME přihlásí a na Šebrleho by pak místo zbylo. Přesto se šestatřicetiletý atlet dnes ráno na nadcházející mistrovství republiky v pražské Stromovce přihlásil.

Účast v Paříži má jistou deset vícebojařů z loňské sezóny, v níž Šebrle nedokončil ani jediný desetiboj. Dále pak pět nejlepších sedmibojařů v aktuální sezóně a jeden zástupce pořádající země. Zájem o start musejí vícebojaři vyjádřit deset dní před šampionátem. Šebrle by mohl v případě souhlasu atletického svazu absolvovat nějaký víceboj v termínu mistrovství republiky jednotlivců.

Reklama