Hlavní obsah

Dvořák je nadšený letošní přípravou

PRAHA

Jen samé superlativy a slova chvály zněla z úst desetibojaře Tomáše Dvořáka po jeho úterním návratu z pětitýdenního pobytu v jihoafrickém Potschefstroomu. Někdejší světový rekordman tak kvalitní přípravu zažil prý naposledy před sezonou 2001, v níž se v Edmontonu potřetí za sebou stal mistrem světa.

Foto: www.celebrity.cz

Desetibojař Tomáš Dvořák.

Článek

"Bylo to vážně velmi povedené, dlouho jsem tak kvalitní soustředění nezažil," mnul si ruce Dvořák, který byl v Africe naposledy v roce 2001. Soustředění se prý líbilo všem.

"Odvedli jsme kus práce, výborná byla parta i podmínky," pochvaloval si jednatřicetiletý vícebojař. V Africe se připravoval ve skupině Ludvíka Svobody, parťáka mu dělal zejména překážkář Filip Klvaňa.

Na ryby jen dvakrát

Na prahu olympijské sezóny je Dvořák bez zdravotních potíží, které ho trápily uplynulé tři roky. "Neměli jsme žádné omezení v přípravě," podotkl spokojeně. Jen jednou musel odložit trénink o den, neboť to přehnal v posilovně.

"Strašně mě bolely nohy. Byl jsem rád, že mám ruce a mohl jsem si tak aspoň sednout na záchod," vtipkoval Dvořák.

Při tréninku házel oštěpem a diskem, vrhal i koulí, jen skoky trochu šidil. "V únavě to nemělo smysl, nechávám to na později," vysvětlil. V oštěpu prý hravě překonával 60 metrů a v disku 45 metrů.

"Tak daleko jsem v téhle fázi už hodně dlouho neházel," pokyvoval hlavou. Na pobytu ve stabilním prostředí nenašel žádné negativum. "Snad jen, že jsem se dostal pouze dvakrát na ryby," usmál se.

Ještě na Kanáry

Dvořáka čekají ještě tři týdny na Kanárských ostrovech, kam odletí s tyčkaři trenéra Boleslava Patery příští čtvrtek. A hned zkraje sezóny chce začít závodit.

"Podle toho, jak se vrátíme. Ale chci ještě před Götzisem stihnou pár závodů," zmínil tradiční vícebojařský mítink na konci května, kde by rád splnil olympijský limit, který je rovných 8000 bodů.

Reklama