Hlavní obsah

Boj o miliónový jackpot pokračuje v Paříži

PAŘÍŽ

Pětice atletů se ve Zlaté lize stále může těšit na miliónový jackpot. Po dvou dílech prestižního seriálu v Bergenu a Římě zůstávají neporaženi překážkář Felix Sánchez, trojskokan Christian Olsson, diskař Virgilius Alekna, čtvrtkařka Tonique Williamsová-Darlingová a výškařka Hestrie Cloeteová. Vše se může změnit v pátek v Paříži. Zkrátí se seznam adeptů?

Foto: www.iaaf.org

Mistr světa na 400 m překážek Felix Sánchez.

Článek

Sánchez vládne plůtkům na 400metrové trati. Nebyl poražen už v jednatřiceti závodech v řadě. Dá se proto očekávat, že zdatného konkurenta nenajde ani pod Eiffelovou věží. Mistři světa Olsson i Alekna také chtějí navázat na předchozí dva triumfy, slabiny jsou spíše u žen.

Cloeteová prohrála na mítinku v Lausanne a Williamsová-Darlingová musí čelit Aně Guevarové. Ta touží v Paříži po odvetě, v Římě totiž skončila její série neporazitelnosti právě zásluhou Williamsové-Darlingové. "Nemyslela jsem, že se to podaří. Je to dobré pro sebevědomí. A mohu běžet opět rychle," věřila tehdy Williamsová.

Chtějí-li adepti ukrojit svůj kousek ze zlatého koláče, musejí vyhrát všech šest mítinků seriálu. Dva týdny po Paříži se koná tradiční Weltklasse v Curychu, první zářijový víkend je v plánu závod v Bruselu a finále Zlaté ligy se uskuteční o týden později v Berlíně.

Do ochozů má v pátek přilákat diváky nejen pětice uchazečů o miliónový jackpot, ale i americký sprinter Maurice Green. Pořadatelé věří, že Američan oslaví třicáté narozeniny dalším kvalitním výkonem pod deset sekund.

Reklama

Související témata: