Hlavní obsah

Cechlová: I kdybych házela 15 let, přijde mi to málo

PRAHA

Diskařka Věra Pospíšilová-Cechlová si po čtvrtém místě na olympijských hrách v Aténách o víkendu spravila chuť při finále Grand Prix v Monaku. Výkonem 65,86 metru prestižní závod vyhrála a porazila i olympijskou vítězku, Rusku Sadovovou.V rozhovoru pro deník Právo se rozpovídala o úspěšné sezóně, plánech do budoucna, nebo zálibě v potápění.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Věra Pospíšilová-Cechlová

Článek

Jak nesla nedělní porážku ve finále Grand prix olympijská vítězka Sadovová z Ruska? Bylo vidět, že jí prohra hodně mrzí. Na závěrečném banketu nebyla moc přátelská.

Závěrečný banket byl spojený s vyhlášením Atleta roku. Vy máte podobné společenské akce ráda, jak se vám líbila tato? Bylo to nádherný, vůbec mě to nezklamalo. Zažilo jsem to už loni, kdy tam zpívala Danii Minogue, sestra Kylie, je to opravdu na velké úrovni.

Byla vaše nedělní vítězství náplastí na smutek po ,bramborové' olympiádě? Ale vždyť já nebyla po Aténách smutná. Nebyla jsem tam daleko od prvního místa. Naopak mě těší, jak jsem se za čtyři roky posunula, vždyť před Sydney jsem ani nesplnila olympijský limit. Z té světové špičky jsem vlastně nejmladší.

Loni jste se vdala, nedáte příští sezónu přednost založení rodiny před atletikou? S Jakubem jsme oba mladí, o dítěti zatím neuvažujeme. I když příroda je mocná čarodějka.

Další olympiády máte před sebou, přijde Peking 2008, co třeba Praha 2016? Vidíte Otteyovou, která i ve čtyřiceti výborně běhá, a to je ve sprintu třeba hodně výbušnosti. Bronzová diskařka z Atén Jatčenková z Běloruska hází také v 39 letech, takže proč ne.

Neděsí vás představa, že budete tak dlouho objíždět závody? Naopak mě děsí představa, že i kdybych házela ještě patnáct let, tak mi to přijde strašně málo. Atletika mě baví a naplňuje.

Ale určitě jste byla ráda, že ta letošní dlouhá sezóna vám skončila. Právě, že ani ne. Měla jsem tento stav po olympiádě, na kterou jsem se připravovala jako na vrchol sezóny. Po ní jsem si musela vzít tři dny volno. Trvalo mi, než jsem získal motivaci třeba do finále Grand prix.

Teď máte aspoň čas na dovolenou, jak jí strávíte? Plánovala jsem Egypt, jenže teď jsem se dozvěděla, že cestovní kancelář nám nezajistila letenky, tak to teď budeme muset řešit asi jinak. Snad to nebude problém, když jsem si v Monte Carlu vydělala 30 tisíc dolarů...

Loni jste si pochvalovala potápění, určitě ho neopomenete i letos...Chytlo mě moře, podvodní svět. Asi bych chtěla tomu uzpůsobit i přípravu, abych byla víc v teple. Když jsem v Praze vylezla z letadla, byla mi strašná zima. Ráda bych si udělala i potápečský kurz, abych se mohla potápět také s neoprenem, ale zatím na to nebyl čas.

V zimě se tedy na rozdíl od loňska vypravíte po vzoru atletických kolegů za teplem do Afriky? Zatím to zvažuju, ještě nechci nic říkat najisto. Loni jsem nechtěla před olympiádou měnit systém, který mi vyhovoval. Pro klouby by ale přeci jenom to teplo bylo asi lepší, tady v zimě dostávají zabrat.

Kdy opět vezmete do ruky disk? S tréninkem bych chtěla začít někdy koncem října. Disk zatím budu mít uložený buď doma nebo v hale ve Stromovce.

Reklama

Související témata: