Hlavní obsah

VIDEO: Bolt při natáčení reklamy Agüerovi nevyčinil. Každý byl na jiném místě

Ostrava

Ani ten nejkvalitnější trénink nemusí stačit. Ve sprintu, kde rozhoduje každá setinka, se nesmí podcenit žádný detail, a tak tým kolem Usaina Bolta neustále vyvíjí nové a nové vychytávky, jak vylepšit jeho tretry.

Usain Bolt představuje své nové tretry.Video: Puma

 
Článek

V pátek v Ostravě se představí v nové sadě běžeckých bot. Lehkost a ohebnost jsou jejich základní vlastnosti, ale technických detailů je celá řada. „Pořád se tam mění spousta věcí. Jinak je tvarují, aby mi seděly, hlavně na dvoustovku, abych mohl zatáčku vybíhat co nejrychleji,“ popisuje Bolt.

Pro rychlost i zdraví

Od teenagerských let, kdy rychle vyrostl, jamajský sprinter trpí skoliózou, a tak je tvar treter důležitý i pro jeho zdraví. Vývojáři měřili došlapování jeho nohy, aby zjistili, jaká část chodila je nejvíc namáhána. „Dělají dobrou práci, snaží se, abych je měl co nejlepší,“ pochvaluje si Bolt.

Kromě funkčnosti treter je pro jejich výrobce důležitý i design, a tak Bolt už běhal v tretrách v jamajských barvách či sytě zlatých. „Baví mě ty změny, i když občas jsou to dost bláznivé kombinace,“ usmívá se Jamajčan.

Nejnovější kolekce evoSPEED je laděna do bílo-modré barvy. „Klasický pruh naší značky doplnily ostré hrany, takže nyní připomíná blesk,“ vysvětluje marketingový manažer firmy Puma Jan Kryšpín s odkazem na Boltovu přezdívku. Jméno pětadvacetiletého sprintera je vyvedené formou podpisu na patě tretry.

Lukrativní kontrakt

V reklamním spotu na nové boty Bolt vystupuje třeba po boku fotbalisty Manchesteru City Sergia Agüera, pilota F1 Fernanda Alonsa či golfisty Rickieho Fowlera. Na špičkování s Agüerem, který Boltův oblíbený Manchester United v posledním kole Premier League připravil o titul, ale nedošlo. „Když jsme to natáčeli, byli jsme každý někde jinde, je to počítačový trik,“ usmíval se Bolt.

Jamajčan před třemi lety podepsal s Pumou kontrakt označovaný za nejlukrativnější v atletické historii, podle zákulisních informací ve výši 32,5 mil. dolarů (přes 650 miliónu korun) na čtyři roky.

Reklama