Hlavní obsah

Dochází Boltovi dech, nebo měl jen špatný den? Mítink v Římě ukáže

Řím/Praha

Víc otazníků než odpovědí o schopnostech sprinterského krále Usaina Bolta zopakovat famózní roky 2008 a 2009 přinesla ostravská Zlatá tretra. Čas 10,04 s, pro většinu sprinterských smrtelníků parádní výkon, byl Jamajčanův nejhorší v kariéře ve finálovém závodě.

Foto: Sport.cz

Usain Bolt pózuje před Koloseem, dominantou italské metropole

Článek

„Každý máme špatné dny, nemůžete běžet rychle ve všech závodech," trpělivě vysvětloval Bolt. Dnes dostane šanci svá slova potvrdit, z Ostravy letěl do Říma, kde ho čeká v rámci Diamantové ligy třetí stovka sezóny. Světový rekordman na sobě ve Věčném městě nedával rozpaky znát. Pózoval před Koloseem, zahrál si v ulicích města na DJe, sršel pohodou. „Nastavil jsem si vysokou laťku a lidi ode mě hodně čekají. Závodů přijde ještě hodně, ostravský výkon mě netrápí," ujišťoval.

Ve Vítkovicích ho ani relativně horší čas nepřipravil o vítězství. Ale v Římě bude mít ještě silnější konkurenci, na Boltovu slabší chvilku čekají jeho krajan a bývalý světový rekordman Asafa Powell či nejlepší evropský sprinter Christophe Lemaitre. Zasadí další ránu psychice největší atletické hvězdy současnosti?

Sprinterský vrchol ve 21:38

„Olympijský rok je vždycky zajímavý, všichni si myslí, že musejí udělat něco navíc. Třeba Bolt trénoval až moc, únava se projevila, teď už bude odpočinutější," uvažuje sprinterský kouč Luděk Svoboda. „Pravda je, že jeho běh v Ostravě i na videu působil hodně křečovitě," všiml se.

ČT 4 vysílá dnešní mítink za účasti oštěpařky Špotákové, překážkářky Hejnové a půlkaře Holuši od 20 hodin, sprinterský vrchol přijde ve 21:38.

Letošní tabulky
Usain Bolt (Jam.) 9,82
Yohan Blake (Jam.) 9,84
Justin Gatlin (USA) 9,87
Asafa Powell (Jam.) 9,88
Keston Bledman (Trin.) 9,89
Pozn.: Tučně vytištění sprinteři se představí dnes večer v Římě.

Reklama

Související témata: