Hlavní obsah

Vícebojař Šebrle po víkendu změní trenéra, bude to žena

Kladno

Vícebojař Roman Šebrle má před sebou poslední závodní víkend pod oficiálním vedením trenéra Dalibora Kupky. Od příštího týdne bude mít po deseti letech nového kouče. A bude to žena. Jméno světový rekordman a olympijský vítěz z Atén neprozradil, podle zákulisních informací se jedná o sprinterskou trenérku Janu Jílkovou, která vede také překážkářku Lucii Škrobákovou, bývalou halovou vicemistryni Evropy z Turína.

Foto: Petr Horník, Právo

Desetibojař Roman Šebrle při odletu české atletické výpravy na MS v Tegu.

Článek

"Můžete si zaspekulovat, já si to večer přečtu a pobavím se," usmíval se Šebrle den před vícebojařským mítinkem v Kladně. "Já jsem oslovil nového trenéra, ona si ale ještě nechala čas do neděle na rozmyšlenou, takže ještě domluvení nejsme," potvrdil Šebrle, že se jedná o ženu. "Potřebuju zrychlit, pomalejší už to být nemůže," přidal další indicii, že se skutečně jedná o trenérku sprinterů USK Praha. "Pro ni je to velká výzva, já věřím, že to přijme," dodal sedmatřicetiletý atlet.

Už delší dobu se v podstatě trénoval sám. Kupka mu sice napsal přípravu, desetibojař si ji ale častokrát pozměnil. Poslední kapkou jejich rozchodu bylo, že Kupka nejel do Götzisu. "Já potřebuju trenéra na závodech," vysvětloval Šebrle. "Ale nerozešli jsme se ve zlém, na golf spolu budeme chodit," prohlásil vícebojař. "Dála (Kupka) má ale strašně práce a nemá na mě čas," upozornil na skutečnost, že kouč Dukly Praha připravuje mimo jiné půlkaře Jakuba Holušu a sprintera Pavla Masláka.

Už dlouho Šebrle uvažoval o změně trenéra. Kdysi ho vedl Zdeněk Váňa, tchán reprezentačního kouče a bývalého trojnásobného mistra světa Tomáše Dvořáka, pod nímž Šebrle udělal světový rekord. Pak se dohodl s Kupkou, nyní přichází další změna. "Věřím, že se mi ještě podaří s tou rychlostí něco udělat. Není sice do olympiády moc času, ale pořád se dá, musí se přitrénovat," věřil.

Šebrlemu bude snad chybět jen parta, s níž zažíval na soustředěních plno legrace. I proto si s sebou vezme do týmu čtyřstovkaře Richarda Svobodu. "Kvůli tomu jsem to oddaloval a změnu nezvažoval daleko dřív. S klukama trávíme hodně času, ale chodí i k nám domů, tak to by snad nemělo chybět," doufal Šebrle, který už změnu v Dukle Praha oznámil. Z armádního oddílu ale neodejde, i když Jílková je z USK Praha. "Dukla je nejlepší klub a já jsem srdcař," doplnil.

Reklama