Hlavní obsah

Špotáková zažívá při sedmiboji střídavě radost a nespokojenost

Talence

Nezávodí špatně, ale možná chtěla Barbora Špotáková víc. Na mezinárodním mítinku v Talence je po prvním dnu sedmiboje podle očekávání na posledním, sedmém místě, ale jen osm bodů za Marisou de Anicetovou z Francie. Světová rekordmanka v hodu oštěpem má na kontě po čtyřech disciplínách 3411 bodů a na dvanáct let staré osobní maximum (5873 bodů) má v průběžném mezisoučtu ztrátu 46 bodů. Na první místě přenocuje Litevka Austra Skujyteová, která má 3756 bodů.

Foto: Christophe Bott, ČTK/AP

Barbora Špotáková zkouší po dlouhé době sedmiboj.

Článek

Špotáková dnes ve Francii pociťovala po jednotlivých disciplínách střídavě radost a nespokojenost. Nejprve se na překážkách připravila škobrtnutím o lepší čas, než je výkon 14,66 sekundy. "Cítila jsem se v rozcvičení skvěle, ale zavadila jsem o překážku. Škoda," uvedla na webu českého svazu Špotáková.

Ve výšce si spravila chuť - přeskočila 176 cm a zaostala jen o dva centimetry za osobním rekordem. Přitom mohla skákat dál. "Byla to náročná soutěž, naskákala jsem deset pokusů v krátké době. Proto jsem nepokračovala," vysvětlila oštěpařka.

Ve vrhu kouli se jí ale nedařilo (13,42), umí hodit více než o metr dál. "První pokus mi v podstatě vypadl z ruky. Druhý, který byl přes 14 metrů, jsem přešlápla a třetí mi vůbec nevyšel," čertila se.

Na dvoustovce pak vyhrála svůj rozběh časem 25,50 sekundy a zase byla spokojená. Zaostala jen o 17 setin za osobním rekordem. "Zúročila jsem běhání s fenkou Kevinkou ve Hvězdě," řekla s úsměvem.

V desetiboji drží Adam Sebastian Helcelet po prvním dnu třetí místo a má šanci vylepšit si osobní rekord. Po pěti disciplínách, z nichž se zaskvěl zejména vítězstvím a osobním maximem ve výšce 207 cm, má dvacetiletý atlet součet 4184 bodů a náskok 25 bodů na svůj zatím nejlepší výkon z letošního mítinku v Kladně (8044). V Talence zaostává o 14 bodů za Belgičanem Hansem van Alphenem, vedoucí Olexej Kasjanov z Ukrajiny má na kontě 4301 bodů.

Reklama

Související témata: