Hlavní obsah

OBRAZEM: Hurá na firemní večírky! Rychlý holky oslnily na Atletovi roku jako české Spice Girls

Jak válí na dráze, předvedly už mnohokrát. Společně získaly medaile na halovém mistrovství světa i venkovním evropském šampionátu, běžely ve finále olympiády. Při sobotním vyhlášení Atleta roku ale kvarteto čtvrtkařek Jitka Bartoničková, Zuzana Bergrová, Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová předvedlo, jak to umí rozbalit i na pódiu!

Foto: Michal Doležal, ČTK

Čtvrtkařky (zleva) Denisa Rosolová, Zuzana Bergrová, Zuzana Hejnová a Jitka Bartoničková v sobě objevily i pěvecký a taneční talent.

Článek
Fotogalerie

Se skladbou Wannabe před šestnácti lety dobyla svět britská formace Spice Girls, teď předvedly své pěvecké a taneční vlohy v české verzi otextované Radanem Dolejšem elitní sprinterky.

V takových úborech je na pódiu nikdo nečekal. Bergrová zářila ve zlatém celotělovém kostýmu, Bartoničková oblékla růžové šaty, Rosolová tyrkysové a Hejnová odvážný černý obleček. „Já byla za dominu,“ smála se.

„Sama jsem si ty šaty vybrala. Já nechtěla žádné holčičkovské, ty by na mě nešly,“ vysvětlovala bronzová překážkářka z Londýna, která po sezóně skupinu přezdívanou Rychlý holky opustila a připravuje se u trenéra Dalibora Kupky.

Kombinézu nosí běžně

„To já nosím tuhle krásnou zlatou kombinézu běžně, lidi už jsou na to zvyklí,“ vtipkovala Bergrová. „Já mám celý šatník kompletně růžový, tak jsem byla ve svém,“ přidala se Bartoničková. „A já si akorát vzala šaty z předloňska, takže taky v pohodě,“ pokračovala ve veselém duchu Rosolová.

Spoustu zábavy si užily i při secvičování svého čísla nazvaného Trenér, ve kterém zpívaly, jak „shání chlapa, co jim poručí a troufne si je zvládnout a trénovat“. Ale zhruba deset dvouhodinových tréninků jim dalo zabrat.

„Zpěv jsme měly napsaný na papíře, a buď to člověk zazpívá, nebo ne. Tanec se musel nacvičit. Paní choreografka nám občas trochu nadávala, ale pak i chválila,“ ujišťovala Bergrová, která si choreografii zpestřila i pohráváním s kravatou ministra obrany Alexandra Vondry či skokem do klína svazového předsedy Libora Varhaníka. „To bylo spontánní,“ hlásila.

Jako profesionálky

„Holky k tomu přistoupily fakt profesionálně,“ ocenil Dolejš. Čtvrtkařky dokonce studovaly i originál skladby. „Chtěly jsme se inspirovat nějakým tancem, ale oni v tom klipu nic nedělají, jen se pohupují a stojí na místě,“ krčila rameny Hejnová.

Pěvecké zkušenosti všech čtvrtkařek byly rozdílné. Hejnová chodila do základní umělecké školy, k hraní na klavír často zpívala. Dosud největším „koncertem“ Bartoničkové bylo vystoupení na školní besídce s písničkou ve španělštině. „To já měla zakázáno zpívat i při hudební výchově,“ culila se Rosolová.

Repríza v Göteborgu?

Zůstane sobotní vystoupení jedinečným? „Kdepak, my teď budeme shánět nabídky na firemní večírky, blíží se Vánoce. Bereme všechno,“ usmívala se Bergrová „Já bych se nebránila si to zopakovat. Dlouho jsme to nacvičovaly, a teď to rychle uteklo,“ říkala Hejnová. „Stejně si to teď zpívám tři týdny v kuse, až jsem z toho zblblá,“ tvrdila.

Pěvecká kariéra ale nejspíš ještě počká, atletky už jsou v plné přípravě na halovou sezónu, vrcholící na mistrovství Evropy v Göteborgu, kam si české kvarteto vysloužilo pozvánku. A proč právě tam neoslavit případný úspěch na závěrečném banketu písní Trenér?

Reklama