Hlavní obsah

Další ruská atletka má problémy s dopingem. Přijde dálkařka Kotovová o zlato z MS?

Moskva

Dálkařka Taťjana Kotovová je další úspěšnou ruskou atletkou, která má problémy s dopingem. Šestatřicetiletá někdejší halová mistryně světa a majitelka dvou bronzů z olympiád, která už ukončila kariéru, měla podle federace IAAF pozitivní test už před sedmi a půl lety na mistrovství světa 2005 v Helsinkách. Možná proto přijde o dvě medaile - zlato z halového MS 2006 a bronz ze světového šampionátu 2007.

Foto: Profimedia.cz

Takhle se ruská dálkařka Taťjana Kotovová radovala před sedmi lety ze zisku zlaté medaile na halovém MS v Moskvě. Nyní, po dopingové aféře, možná o titul přijde.

Článek

"Začali jsme prověřovat informaci antidopingové laboratoře v Lausanne, že Kotovová byla pozitivně testována na zakázané látky na šampionátu 2005 v Helsinkách," uvedla v pátek bez dalších podrobností ruská antidopingová agentura.

Protože Kototová po neúspěšné kvalifikaci na loňskou olympiádu v Londýně ukončila kariéru, trestu se obávat nemusí. Může ale nakonec přijít o dva cenné kovy, které vybojovala krátce po údajném podvodu na helsinském šampionátu. Na něm slavila světové stříbro potřetí za sebou.

Za doping přitom v současné době pyká už 31 ruských atletek. Naposledy přišla o stříbrnou medaili z halového MS běžkyně na 3000 metrů Olesja Syrevová.

Reklama

Související témata: