Hlavní obsah

Hejnová s Rosolovou útočí! Máme na medaili, shodly se čtvrtkařky

Göteborg

Třetina finále ženské čtvrtky na halovém mistrovství Evropy bude ryze česká. Letní specializací překážkářky Zuzana Hejnová s Denisou Rosolovou se v Göteborgu prodraly mezi elitní šestku a v neděli od 11.15 poběží o medaile. Hejnová se blýskla v semifinále nejrychlejší českou čtvrtkou za posledních patnáct let 51,27 s, Rosolová postoupila celkově třetím nejlepším časem 52,12 s. Navíc odpadly dvě velké soupeřky, po pádu Ruska Ustalovová a po diskvalifikaci Rumunka Morosanuová.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Česká atletka Denisa Rosolová (druhá zprava) v rozběhu na 400 m na ME v Göteborgu.

Článek

Zuzano, nechtěla jste si takový čas pošetřit až do finále?

Hejnová: Neběžte za ní (Britkou Shakes-Draytonovou – pozn. red.), když takhle hezky jede. Běželo se mi dobře, konečně jsem měl někoho před sebou, kdo běžel takové moje tempo, nemusela jsem se s nikým strkat, pro mě ideální běh. Vzhledem k tomu, že jsem neviděla, kdo je za mnou, tak jsem běžela až do konce a nepouštěla to. Nějaké síly zbyly, úplně jsem necílovala. Věřím, že když se bude finále vyvíjet podobně, můžu běžet kolem tohoto času a možná i líp.

Překvapil vás v cíli váš čas?

Hejnová: Hodně, to jsem nečekala. Říkala jsem si, že formu mám a mohla bych běžet kolem 51,50, ale tohle opravdu ne. Asi ani trenér, hezký závod.

Jak jste se cítila během svého semifinále vy, Deniso?

Rosolová: Já šetřila síly. (úsměv) Musím se podívat na video, kdo tam do mě strkal, dostala jsem loktem, musím si to s ní vyřídit, to se nedělá. (usmívá se)

Neměla jste v plánu pokusit se sbíhat z lepší pozice?

Rosolová: Asi jsem tam chtěla být po seběhu trochu lépe. Viděla jsem holky pode mnou, tak jsem trochu přidala, ale přiběhly jsme tam v chumlu, musela jsem obíhat a i tak do mě šly. Nebála jsem se, že Francouzku Gayotovou nedohoním, věřila jsem si na ni, ale stálo mě to zbytečně moc sil.

Překvapilo vás, že jste běžely v semifinále spolu? Bývá zvykem závodníky z jedné země rozdělovat do jiných běhů…

Hejnová: Nemám pro to vysvětlení.

Rosolová: Asi by s námi Švédka Hjelmerová (běžela v prvním semifinále – pozn. red.) neměla šanci. (usmívá se) Většinou závodníky z jedné země rozdělí.

Hejnová: Bylo to asi dané tím, že jsem postoupila z rozběhu z prvního místa a Denča z druhého, tak nás dali dohromady.

Jak si věříte před finále?

Hejnová: To bude zase něco úplně jiného, těžko předpovídat. Na medaile je, budeme bojovat.

Rosolová: Souhlasím, máme na ní. Snad mám lepší formu než v Istanbulu, akorát nebudu mít dobrou dráhu (bude mít druhou – pozn. red.), což je škoda, když jsem běžela rychleji než vítězka prvního semifinále.

Reklama