Hlavní obsah

Kdyby bylo tepleji, český rekord by padl, věřila Hejnová po triumfu na Zlaté tretře

Ostrava

Letos ještě neprohrála ani jeden závod. V Ostravě Zuzana Hejnová zvládla 400 m překážek za 53,32, vylepšila své letošní maximum a za svým českým rekordem zaostala o pouhé tři setiny sekundy. V cíli byla navýsost spokojena, překonala o více než půl sekundy rekord mítinku, který deset let držela Rumunka Ionela Tirleaová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkářka Zuzana Hejnová oslavuje vítězství na mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Věřila jste, že v chladném počasí poběžíte tak rychle?

Stejně jako vždy jsem především chtěla vyhrát. Nikdy si nepřipouštím, že bych to nedokázala. To sebevědomí mi letos hodně pomáhá.

To bezpochyby, v tomto roce jste ještě neprohrála...

Pořád se ale ještě mohu zlepšovat. Pořád to ještě nebylo to nejlepší, co ve mně letos je. Doufám, že mi ten pocit ještě nějakou dobu vydrží a já jej potvrdím opravdu kvalitním výkonem, s nímž budu stoprocentně spokojena a budu moci říct: Ano, to je momentálně mé maximum.

Nebyla jste přece jenom trochu nervózní, když všichni čekali, že opět vyhrajete?

Nebyla. Já se fakt na závody těším, protože vím, že něco mohu ukázat, že mám na vítězství i na kvalitní čas.

O víkendu jste běžela na mistrovství Evropy družstev v Dublinu, čtyři dny nato v Ostravě, do toho cestování a chladno. Ani toho jste se nebála?

Tak to náročné bylo. Den závodu jsem prospala, tak unavená jsem se snad ještě necítila. Když jsem přišla na stadión, byla jsem jako mátoha. Věřila jsem, že když se dobře rozcvičím, tak to bude dobré. Bylo. Že jsem si odpočala, mi nakonec pomohlo.

Kdyby nebylo tak chladno, byla byste o pár setinek rychlejší a překonala svůj český rekord?

Kdyby bylo tepleji, myslím, že by rekord padl.

Třeba se vám rekordní čas povede příště v Paříži.

Diamantovka v Paříži je až za devět dnů. Než tam pojedu, tři dny potrénuji v Nymburce a v Paříži třeba rekord překonám. Stejně ale hlavní v sezóně je mistrovství světa v Moskvě.

Jaký máte plán, abyste byla právě v Moskvě letos nejrychlejší?

Na přípravu bude dostatek času a trenér ji má dobře promyšlenou. Po Paříži máme naplánované dva až tři týdny soustředění. Pevně věřím, že do Moskvy se ještě zlepším.

Reklama