Hlavní obsah

Černovová kvůli zranění nebude na MS obhajovat titul ze sedmiboje

Moskva

Ruská atletka Taťjana Černovová nebude na mistrovství světa v Moskvě obhajovat zlatou medaili z Tegu. Pětadvacetiletá sedmibojařka chybí kvůli zranění v nominaci domácí výpravy na šampionát, který se uskuteční na stadiónu v Lužnikách mezi 10. a 18. srpnem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová je nejzářivější hvězdou v nominaci Ruska pro MS

Článek

"Samozřejmě je to velká škoda přijít o šampionát, zvlášť když se koná doma," uvedla v ruském tisku Černovová, kterou vyřadily problémy s vazy v koleni. Z dalších favoritů chybí v nominaci i chodci Valerij Borčin, který v Tegu v roce 2011 a i o dva roky předtím v Berlíně vyhrál závod na 20 km, a Sergej Bakulin, v Tegu zlatý na trati 50 km.

Rusové si dali za cíl před domácími fanoušky získat šest zlatých medailí a celkově mají ambici vybojovat 16 cenných kovů. Zajistit je má dvanáct olympijských vítězů a šest mistrů světa z Tegu. Nechybí ani velká konkurentka Zuzany Hejnové na trati 400 m překážek a olympijská vítězka z Londýa Natalja Anťuchová.

Obhajovat zlato z posledního šampionátu budou Julija Zaripovová na 3000 metrech překážek, chodkyně Olga Kaniskinová, oštěpařka Maria Abakumovová, výškařka Anna Čičerovová, kladivářka Taťjana Lysenková a půlkařka Marie Savinovová.

Hlavní hvězdou nominace je světová rekordmanka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová. Dvojnásobná olympijská vítězka se po domácím šampionátu chystá ukončit kariéru.

Reklama

Související témata: