Hlavní obsah

Melich prožívá vojnu už podruhé, do Afriky může i s trenérem

Praha

Zatímco v minulých letech mířili sportovci do armády po skupinkách, letos se do vojenského přijímače ve Vyškově pustil jediný. Kladivář Lukáš Melich si možnost stát se vojákem z povolání vydobyl svojí životní sezónou v čele s bronzem z mistrovství světa v Moskvě.

Foto: Jan Kucharčík

Kladivář Lukáš Melich ve finále mistrovství světa v Moskvě.

Článek

„Jsem tam jediný sportovec, celkem je nás asi čtyřicet. Udělala se dobrá parta lidí a proplouváme tím společně,“ pochvaluje si 33letý rodák ze Semil.

Vojenské prostředí pro něj není ničím novým. „Všechno prožívám už podruhé, protože jsem jako voják absolvoval základní povinnou službu, tak jsem věděl, co od toho očekávat,“ říká Melich. „Na druhou stranu si dovedu představit lepší místo pro trávení volného času po náročné sezóně,“ přiznává s úsměvem.

Vyrazí i s Veselým

Když se dozvěděl, že i po klasické vojně musí přijímač absolvovat, chvíli váhal, jestli se do něj pustit. „Ale konzultoval jsem to s pár lidmi a všichni mi dali za pravdu, že by byla škoda toho nevyužít,“ vysvětluje třetí kladivář z letošního seriálu IAAF Challenge.

Přípravu na novou sezónu tak bude muset o něco posunout. „Domlouvali jsme se, že jak to budu mít za sebou, tak s Víťou vyrazíme do Afriky,“ plánuje s oštěpařským mistrem světa Veselým tradiční soustředění v jihoafrickém Potchefstroomu.

Soustředění už si Melich bude moct dovolit i se svým trenérem Dušanem Králem, jenž už by v Dukle měl mít smlouvu na plný úvazek. „Už mu nebude v cestování se mnou bránit jiné zaměstnání, to by mohlo eliminovat ten pozdější start přípravy,“ věří kladivář.

Reklama