Hlavní obsah

Jonesová se poprvé od nezdaru v Aténách objeví na oválu

WALNUT

Na nedělním mítinku v americkém Walnutu poprvé od neúspěchu na loňských olympijských hrách v Aténách zaklekne do startovních bloků Marion Jonesová. Trojnásobná olympijská vítězka ze Sydney tímto závodem tradičně zahajuje svou sezónu, v rámci tréninku se představí v běhu na 400 metrů.

Článek

"Je naprosto v pořádku a připravena běžet rychle, pod 50 sekund," uvedl kouč Steve Riddick, s nímž Jonesová a její přítel světový rekordman v běhu na 100 metrů Tim Montgomery spolupracují od loňského roku. Oběma se loni vůbec nedařilo, Montgomery do Atén ani nepostoupil.

Jonesovou loni obvinil šéf laboratoře Balco Victor Conte z užívání dopingu. Conte, který je ve Spojených státech spolu s dalšími třemi muži obviněn z dodávání dopingových prostředků sportovcům, prý učil Jonesovou píchat si injekce se zakázanými látkami.

Dodával jí údajně také růstové hormony, EPO i v té době nezjistitelný steroid THG. Z dopingu obvinil i Montgomeryho. Případ vyšetřuje i Mezinárodní olympijský výbor.

Devětadvacetiletá Jonesová, která se na dráhu vrátila v roce 2003 po narození syna Tima, obvinění popírá, což zopakovala také loni na mítinku Zlatá tretra v Ostravě, kde skákala do dálky. Conteho zažalovala a požaduje za poškození pověsti odškodné 25 miliónů dolarů.

Reklama