Hlavní obsah

Čtvrtka v hale je tratí pro prcky. A tak drobný rychlík Maslák pokukuje i po zlatu

Praha

Halová čtvrtka, že je plná ostrých soubojů při seběhu? To ví Pavel Maslák jen z doslechu. „Když seběhnete první, lokty nejsou třeba. Doufám, že je nebudu potřebovat ani v Sopotech,“ odvážně plánuje svěřenec Dalibora Kupky před halovým mistrovstvím světa, které startuje v pátek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sprinter Pavel Maslák před odletem na halové MS do polských Sopot.

Článek

Třiadvacetiletý Maslák je úřadujícím mistrem Evropy v hale i venku, teď si věří také na světovou konkurenci. „Když nebudu v cíli první, tak snad aspoň druhý nebo třetí,“ troufá si. „Nejedu tam, abych se proběhl v rozběhu. Formu mám, kašlíček i rýmička odezněly, takže odlétám s medailovými ambicemi,“ ujišťuje.

Nebezpečí z Trinidadu

Halové závody navíc drobnému sprinterovi sedí. „Zatáčky mají menší poloměr, halová čtvrtka je prostě pro prcky,“ usmívá se Maslák, jenž už letos vyrovnal svůj český rekord časem 45,66 s a vylepšil historická evropská maxima na 300 i 500 metrů. „Za čas kolem 45,50 by mohla být medaile,“ odhaduje sedmý nejrychlejší čtvrtkař aktuální halové sezóny.

Chybět v Sopotech ale bude letos nejrychlejší Deon Lendore z Trinidadu a Tobaga i Američan Arman Hall, které čeká univerzitní šampionát. „Nejvíc zlobit asi bude další Trinidaďan Gordon, který už má bronzovou z olympiády,“ myslí si Maslák, pátý muž loňského mistrovství světa v Moskvě.

Reklama

Související témata: