Hlavní obsah

Britové v Superlize zůstali, sestoupili jen čeští atleti

PRAHA

České atlety může dvojnásob mrzet, že v Superlize Evropského poháru prohráli s Velkou Británií boj o sedmé místo a skončili poslední. Evropská atletická asociace (EAA) dodatečně rozhodla, že za rok bude mezi elitou startovat devět týmů, protože to umožňuje devítimístná dráha ve španělské Málaze, kde se uskuteční příští ročník.

Článek

Britové tak oproti původním předpokladům v nejvyšší soutěži zůstali.

Čeští reprezentanti, kteří zaostali za britským výběrem o sedm bodů, se tak stali jediným sestupujícím z letošní Superligy. Ještě před závěrečnou disciplínou měly oba nejhorší týmy na kontě shodně bodů, ale v běhu na 4x400 metrů Britové zvítězili, zatímco čeští závodníci doběhli poslední.

Rozhodnutí EAA odvrátilo první sestup britských mužů z elitní skupiny od roku 1970.

Italské atletky, které skončily ve Florencii sedmé, takové štěstí neměly. V Málaze se jako deváté představí domácí Španělky, které skončily druhé v jedné ze skupin první ligy a mezi elitou by za jiných okolností i příští rok chyběly.

V mužské části Superligy budou v roce 2006 soupeřit Německo, Francie, Itálie, Polsko, Rusko, Španělsko, Velká Británie, Finsko a Ukrajina. V soutěži žen nastoupí Rusko, Polsko, Německo, Francie, Ukrajina, Rumunsko, Španělsko, Švédsko a Velká Británie.

Reklama