Hlavní obsah

Tomáš Janků ukončil sezónu

PRAHA

Výškař Tomáš Janků ukončil své snažení o splnění limitu pro mistrovství světa v Helsinkách a kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem se rozhodl již v letošní sezóně neskákat. Janků si na soustředění poranil postranní vazy a vynechal druhý extraligový závod na Julisce. Po intenzivní léčbě se sice do výškařského sektoru vrátil, ale výkony zaostával za svými možnostmi.

Foto: PRÁVO

Tomáš Janků

Článek

"Pořád to bolelo a abych skákal kolem 210 centimetrů, to nemá cenu," vysvětloval důvody svého rozhodnutí. "Na operaci to není, pomůže klid," dodal mladší ze sourozenecké dvojice.

Nyní se tak bude více věnovat jelení farmě, kterou si s kamarádem zřídil před třemi lety. "Štve mě, že zatímco všude jinde v Evropě se jeleni porážejí přímo na farmě, tady se ta stresovaná zvířata naženou do aut a vezou se na jatka," přiblížil jednu ze svých mimoatletických starostí. Na farmě má v současnosti na dvě stovky jelenů.

Nejistou budoucnost má v letošní sezóně i jeho přítelkyně, tyčkařka Kateřina Baďurová. Po loňské operaci achilovky se jí bolest v noze posunula níže a po Pražské tyčce si dala závodní pauzu. "Byla jsem si zkusit zatrénovat, ale pořád to bolí," posteskla si finalistka aténské olympiády. Sezónu ještě definitivně neukončila, možná se na víkendovém mistrovství republiky v Kladně představí, stejně jako její tyčkařský kolega Štěpán Janáček, pro něhož by to byl první start v letošní sezóně.

Reklama