Hlavní obsah

Drahotová nemusí být naštvaná. Nové šaty obleče na curyšském banketu

Curych

Celý rok dřela, a když se dostavil kýžený úspěch v podobě juniorského světového zlata, navíc v novém světovém rekordu této kategorie, stejně ho Anežka Drahotová nemohla v americkém Eugene oslavit. Na doporučení trenéra šla brzy spát, aby se co nejrychleji aklimatizovala na evropský čas před šampionátem v Curychu. Vyplatilo se, devatenáctiletý supertalent vybojoval chodecký bronz.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Anežka Drahotová (na snímku) získala na ME v Curychu v závodu na 20 km chůze bronz.

Článek
Fotogalerie

Drahotová většinu roku tráví ve sportovním oděvu, a tak ocení, když se může obléknout do společenských šatů jako třeba na Atletovi roku. V Eugene ale mezi ostatními mladými sportovci na závěrečné oslavě chyběla.

Radu ostříleného kouče Iva Pitáka akceptovala se skřípením zubů, vždyť si v zámoří pořídila nové šaty. „Řekla mi, že jestli v Curychu nebude mít medaili, bude naštvaná,“ usmívá se Piták.

Věřila, že šance ještě přijde

„On mi to přímo nezakázal, jen řekl, že by mi to nedoporučoval a dal mi na výběr,“ vybavuje si Drahotová tři týdny starou komunikaci. „Ale já si říkala, že ještě třeba nějaká šance bude,“ věřila úspěšná chodkyně.

Netrvalo to vůbec dlouho, než si Drahotová vysloužila další šanci k oslavě. Proto si do tašky před cestou na evropský šampionát šaty přibalila. „Říkala jsem si, že kdybych tu získala medaili, tak si je vezmu. Jsou červené, tu barvu mám ráda,“ usmívala se.

I když pro ni ještě sezóna nekončí, po curyšském úspěchu už ji trenér předčasně na kutě posílat nebude.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články