Hlavní obsah

Další tetování se odkládá. Třeba na podzim přibydou hned dvě, sní Maslák o medaili z Pekingu

Praha

Pravý bok Pavla Masláka se opět o trochu víc zaplní tetováním. Na své tělo si čtyřiadvacetiletý sprinter nechává zvěčňovat místa svých velkých úspěchů pomocí souřadnic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Maslák oslavuje zlato ve finále čtvrtky na halovém ME v Praze.

Článek
Fotogalerie

Pavel Maslák po triumfu na 400 metrů.

Pavel Maslák po štafetě na 4x 400 metrů.

A tak pod rodným Havířovem lze rozšifrovat Ostravu, kde získal medaili na ME do 23 let, Istanbul, kde běžel finále halového mistrovství světa, a pak i dějiště jeho velkých vítězství.

Další část jeho kůže popíší čísla 50.05 a 14.25, tedy zeměpisná šířka a délka české metropole. Kdy přijde další návštěva tatéra? „Zatím nejsme domluveni, nechám to až na podzim po Pekingu. Buď udělám jedny souřadnice, nebo rovnou dvoje,“ naznačuje Maslák odvážné plány.

Jak vzdálená je myšlenka medaile na letním světovém šampionátu v Číně? Předloni byl Maslák na MS v Moskvě pátý, teď je zase o dva roky vyzrálejší… „Bylo by to super, ale s těmi zámořskými soupeři je to mnohem těžší,“ čeká tvrdou konkurenci čtvrtkařů z USA, Karibiku i Afriky.

Šance v Číně je

„Šance je vždycky, můžu trefit rok, kdy na tom nebudou tak dobře. Ale bojím se, že to jen tak nebude, je tam hodně mladých kluků,“ ví.

Maslákův kouč Dalibor Kupka je však optimistou. „Už před Moskvou jsem říkal, že si jede pro finále a medaili bude mít na příštím šampionátu,“ drží se své vize trenér, jemuž jeho svěřenec nadělil zlatý dárek k sobotním 45. narozeninám.

Další Maslákovou metou je evropský rekord Thomase Schönlebeho. V hale mu čas 45,05 s odolal, venku mu k výkonu 44,33 s chybí ještě 46 setin. „Myslel jsem i minulý rok, že by ho mohl Pavel zaběhnout, tak to nechci zakřiknout,“ říká Kupka v narážce na loňské svalové zranění. „Nebudu ho tlačit do hodně závodů, aby zůstal zdravý, ale určitě má věk na to, aby si osobní rekordy na čtvrtce posouval dál a dál,“ věří trenér.

Získá Pavel Maslák na letním světovém šampionátu v Pekingu medaili?
Ano
91,9 %
Ne
8,1 %
Celkem hlasovalo 1234 čtenářů.

Reklama

Související témata: