Hlavní obsah

Oštěpaře bakterie neskolila, budou střílet ostrými

Ostrava

Plánovaný souboj české oštěpařské elity pod vedením kouče Jana Železného proti světové špičce mohla vydatně zkomplikovat bakterie, která se objevila ve vodě v okolí pražských Dejvic a způsobila zažívací potíže stovkám lidí. V postižené oblasti se nachází i Juliska, kde se připravují atleti pražské Dukly.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Oštěpaři Vítězslav Veselý a Petr Frydrych na tiskové konferenci před atletickým mítinkem Zlatá tretra.

Článek
Fotogalerie

A tak měl Železný obavy, zda a v jakém stavu jeho svěřenci na Zlatou tretru dorazí. Nakonec se mu ohlásili všichni. „V neděli jsem měl trénink a nevzal si láhev s pitím. Tak jsem celou dobu pil vodu z kohoutku a nic se nestalo," hlásil s úlevou Petr Frydrych. „Aspoň zatím, pořád čekám, jestli ještě něco nepřijde," usmíval se.

Vypadla jen Masná

Mistr světa Vítězslav Veselý odjel z Prahy už ve čtvrtek. „Tak jsem to naštěstí nemusel řešit, jen jsme měli starost o Kubu, ale ten přijel pozdějším vlakem," říkal na adresu třetího z úspěšného tria Jakuba Vadlejcha. Startovní listina mítinku tak přišla zřejmě kvůli znečištěné vodě jen o Lenku Masnou, která se připravuje na Olympu a měla běžet patnáctistovku.

Oštěpaři jsou v plné síle a věří, že budou měnit pořadí v čele letošních světových tabulek. Zatím je v nich Frydrych třetí, Vadlejch čtvrtý a Veselý šestý. „Na první Diamantové lize v Dauhá mi přišlo, že se kluci rozhazovali, tady se bude střílet ostrými," tuší Frydrych.

Veselého zase motivuje aktuálně pozice až české trojky. „Soupeření na domácí půdě vás vždycky nahecuje. To je velké plus, že nás může posunout všechny dál," těší se.

Reklama

Související témata:
Dejvice