Hlavní obsah

Ptáčníková se vrací domů na rekordní stadión a spoléhá na neskutečnou atmosféru

Praha

Když tyčkařka Jiřina Ptáčníková závodí ve Skvrňanech, je z toho český rekord. Pravda, zatím se na plzeňském stadiónu představila jen jednou, ale dva roky stará vzpomínka zvyšuje její natěšení na víkendové mistrovství republiky v jejím rodném městě.

Foto: Jan Kucharčík

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková při mítinku Praga Academica.

Článek

Po přestavbě Štruncových sadů na ryze fotbalový stadión našli plzeňští atleti před dvěma lety útočiště ve Skvrňanech, stadiónu s kapacitou okolo 4000 diváků. A že na západě Čech atletika táhne, potvrzuje vzpomínka na tisíce diváků na minulém šampionátu v roce 2004 i fakt, že hlavní tribuna s dvoutisícovou kapacitou už je na oba dny vyprodaná.

Chybí Veselý, Prášil a Holuša

„Tehdy byla na stadiónu neskutečná atmosféra, snad bude i teď a pomůže mně i ostatním,“ věří Ptáčníková, která očekává početnou podporu. „Sice už mám víc známých v Praze než v Plzni, ale rodinný okruh se rozšíří, což pro mě bude velká motivace,“ říká skokanka, již trénuje otec (a bývalý předseda plzeňského klubu) František Ptáčník spolu s Pavlem Slukou.

Z českých es šampionát vynechává oštěpař Vítězslav Veselý a koulař Ladislav Prášil, kteří se vracejí po zranění k tréninku, stejně jako mílař Jakub Holuša, jenž dal přednost soustředění.

Taháky víkendu
Sobota
13.10 tyč M (Balner, Kudlička), 16.55 oštěp M (Frydrych, Vadlejch), 17.20 dálka M (Juška)
Neděle
11.00 kladivo M (Melich), 13.10 tyč Ž (Ptáčníková), 14.25 koule M (Staněk, Marcell), 14.35 výška M (Bába), 15.15 400 m př. Ž (Rosolová), 15.20 oštěp Ž (Špotáková), 15.45 200 m Ž (Hejnová), 15.55 200 m M (Maslák)

Reklama

Související témata: