Hlavní obsah

Masná začala slibně, ale pomohla jen soupeřce. Splněných limitů pro MS zůstalo pětadvacet

Praha

Nedělní půlnocí skončilo českým atletům období pro plnění limitů na mistrovství světa v Pekingu, šéftrenéru Tomáši Dvořákovi v notýsku zůstalo pětadvacet jmen. Nepřibyla ani půlkařka Lenka Masná, v Linci jí útok na požadovanou hranici nevyšel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lenka Masná na archivním snímku z Memoriálu Josefa Odložila.

Článek

Český atletický svaz složení výpravy schvaluje v úterý, novinkou v nominačním procesu je, že Mezinárodní atletická federace IAAF může v disciplínách vyjma chůze a běhů od 5000 m donominovat atlety bez splněných limitů, aby počet účastníků odpovídal plánovaným počtům.

Předloni v Moskvě reprezentovalo 28 atletů, mistři světa Zuzana Hejnová a Vítězslav Veselý měli letos nominaci jistou stejně jako vítězka Diamantové ligy Barbora Špotáková.

Víkendové pokusy o limity už úspěšné nebyly, nejnadějnější byla snaha půlkařky Masné, ale v Linci byl její čas 2:02,33 o 1,33 sekundy pomalejší, než by potřebovala. Dobře rozběhnutým závodem k limitu pomohla mistryni světa z roku 2009 Semenyaové. „Do 700 metrů byly mezičasy v limitu, v cílové rovince se přese mě přehnala Caster a já jsem to už tlačila do cíle. Po závodě Caster děkovala, že jsem jí udělala dobrý závod, pro mě je čas zklamáním," řekla Masná.

Splněné limity
Muži
400 m:
Maslák
1500 m:
Holuša
110 m př.:
Svoboda
50 km chůze:
Gdula,
dálka:
Juška
výška:
Bába
tyč:
Balner
Kudlička
koule:
Marcell
Staněk
Prášil
oštěp:
Veselý
Vadlejch
Frydrych
kladivo:
Melich
desetiboj:
Helcelet
Ženy
400 m př.:
Hejnová
Rosolová
3000 m př.:
Sekanová
20 km chůze:
A. Drahotová
Pelantová
tyč:
Ptáčníková
oštěp:
Špotáková
kladivo:
Králová
sedmiboj:
Klučinová

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články