Hlavní obsah

Kašlu na to, balím sezónu, napadlo Klučinovou. Přes trable se ale v Pekingu představí

Praha

Chtěla při tréninku běžet překážky, ale kvůli bolesti nohy musela sundat tretry. „Kašlu na to,“ prohnalo se hlavou vícebojařky Elišky Klučinové a v duchu balila start na mistrovství světa. Nakonec ale ve středu na pražském letišti stála s vírou, že ve zdraví a důstojně sedmiboj v Pekingu zvládne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vícebojařka Eliška Klučinová před odletem do Pekingu.

Článek
Fotogalerie

Jan Železný hodnotí šance oštěpařů před MS

Tomáš Dvořák před odletem atletů na MS

Jak skvěle letošní rok pro 27letou atletku začal, o to problematičtější byly následující měsíce. Klučinová v březnu potěšila zaplněnou O2 arenu bronzem při halovém mistrovství Evropy, nadějně zahájila i letní sezónu v Götzisu.

Achilovka je jiný level

Ve svém zaslíbeném Kladně se těžko srovnávala s horkem, větší nepříjemnost ji ale potkala při vícebojařském Evropském poháru ve francouzském Aubagne, kde kvůli potížím s achilovkami nedokončila.

Pár dnů pak léčila bolavou patu, ale zřejmě z přetížení se jí vrátila bolest achillovky na druhé noze. „A to je větší komplikace. Pata je pata, ale achilovka je vyšší level,“ líčila s tradičně širokým úsměvem, jenž však měl mírně hořký nádech.

V tréninku musela česká rekordmanka mírně improvizovat, její stav se měnil každým dnem. „Jako na houpačce. Jeden den jsem si řekla, že to letos balím, další jsem zvládla celý trénink i s překážkami,“ popisuje.

Od doktorů k léčitelům

Verdikt, že do Pekingu vůbec neodcestuje, byl celkem blízko. „Řešila jsem to dva týdny před uzávěrkou nominace i po ní,“ připouští. Z jedné ordinace přebíhala do druhé.

„Oběhla jsem pár doktorů i léčitelů, byla jsem u profesora Koláře. Achilovka by chtěla klid, ale to si teď nemůžu dovolit,“ ví Klučinová, která do šampionátu vstoupí jako úplně první z českých reprezentantů při ranním bloku v sobotu 22. srpna.

A její forma? Těžko odhadovat. „Jak to bude vypadat, bude překvapením i pro mě,“ přiznává svěřenkyně Františka Ptáčníka, jenž bude obhajovat sedmé místo z mistrovství světa v Moskvě.

Reklama

Související témata: