Hlavní obsah

Vezme Bolt do Ostravy celou rodinu? Zlatá tretra mu přizpůsobila termín

Peking

Mnoho šancí uvidět na vlastní oči největší legendu světového sprintu Usaina Bolta už čeští diváci mít nebudou, za dva roky se chystá jamajská hvězda svou kariéru uzavřít. Podle předběžné domluvy by se ale příští rok měl světový rekordman a čerstvý šampión na stovce z Pekingu na zrekonstruovaný vítkovický stadión vrátit.

Foto: David Gray, Reuters

Tradiční gesto by Usain Bolt měl za rok opět předvést i Ostravě.

Článek

Sedmkrát už poctil sprinterský král Ostravu svou návštěvou, takovou bilanci Zlaté tretře můžou závidět i největší mítinky světa. Organizátoři tradičního podniku Boltovi zase vycházejí vstříc, co se týče termínu mítinku a jsou ochotni ho jeho plánům přizpůsobit.

Předběžně slíbil start

Příští rok se atletická smetánka na vítkovickém stadiónu sejde netradičně v pátek 20. května. „Čekali jsme s potvrzením termínu na finální jednání při mistrovství světa, rozhodující bylo potvrzení Usaina Bolta, že mu termín vyhovuje, a svůj start předběžně slíbil,“ uvedl v tiskové správě majitel pořádající agentury TK Plus Prostějov Miroslav Černošek.

S Boltem a jeho managementem komunikoval v Pekingu sportovní manažer Zlaté tretry Alfons Juck. „Měl jsem možnost mluvit i s rodiči Usaina. Od syna o Ostravě hodně slyšeli a projevili o ni zájem,“ naznačil, že by za rok do Česka mohla dorazit celá rodina Boltova.

Po jamajském esu je v Dolních Vítkovicích pojmenována i vyhlídková věž, kterou letos pokřtil.

Reklama