Hlavní obsah

Vrabcová-Nývltová jde za snem o Riu. Stravu má hlídat buřtárna, techniku Kratochvílová

Praha

V únoru už byla v plném tréninku a plánovala, jak opět naskočí do Světového poháru v běhu na lyžích. Nakonec ale zůstal úvodní sprint v Ruce jediným zimním startem Evy Vrabcové-Nývltové. Teď už vyhlíží letní běžeckou sezónu a sen o maratónském startu v Riu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eva Vrabcová-Nývltová (vpředu) při představení Olympijského běhu, jenž se letos koná 22. června.

Článek
Fotogalerie

Proč jste nakonec žádné další lyžařské starty v sezóně nepřidala?

Zase se vrátil zdravotní problém, byla to jen otázka pár dnů, ale zrovna v době, kdy se chystal odlet na sever. Pak už nemělo cenu tam jezdit na jeden závod a na závěrečnou Tour do Kanady si mě nikdo netroufl poslat, když nebylo jasné, jaké bych po pauze podávala výkony. Ale už zase trénuju dál a vše je na dobré cestě.

Zdravotní problém opět souvisel s poruchou příjmu potravy, která vás trápila?

Bylo to spojené s oslabenou imunitou, ale nic vážného, jen ve špatné době. Normální člověk by to asi ani nepocítil, ale nemohli jsme riskovat, že by se zase něco pokazilo.

Stravovací návyky doporučené od lékařů už tedy máte zažité?

S tím se ještě peru, ale pracuju na tom. V Trutnově mě podporuje Buřtárna U Pěti buků, kam chodím na obědy i večeře, takže jsem těžce pod kontrolou. (úsměv)

Může vám dříve ukončená lyžařská sezóna pomoct v tom, že máte víc času na přípravu na Pražský maratón?

Tak to neberu, pořád jsem lyžařka a mrzí mě, že sezóna takhle dopadla. Letní olympiáda je obrovský sen, já se nebojím snít, ale není to ten hlavní motor. Pro mě je sen uběhnout maratón a považovala bych za čest, kdybych o sobě mohla říct, že jsem maratónec.

Jak zatím vypadá běžecká příprava?

Teď jsme trénovali spíše objem, už mám za sebou i tréninkový maratón.

Jaký byl?

Docela příjemný. Manžel mě doprovázel autem, tak mě občerstvoval, Bella (pes samojed) na mě koukala ze sedačky spolujezdce. Příjemný den, ráno u Trutnova jsem běžela 33 kilometrů v tempu na limit pro olympiádu (2:35 hod.), zbylých devět jsem pak běžela odpoledne, aby toho napoprvé nebylo moc. Ale neměla jsem problém, i když tolik jsem nikdy předtím za jeden den neuběhla.

Trénink vám sestavuje manžel, spolupracujete i s některými běžeckými specialisty? Vloni se mluvilo o možnosti tréninku s Jarmilou Kratochvílovou…

Zatím to řešíme s manželem, ale doufám, že začne spolupráce i s paní Kratochvílovou. Letos jsme spolu ještě nemluvili, vloni jsme se domlouvali, že spolupráce bude výraznější, až se rozhodnu více věnovat běhání. Teď je na čase zapracovat i na běžecké technice, té jsem se nikdy nevěnovala. Tak bych za ní chtěla na pár tréninků vyrazit, aby se na mě podívala.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články