Hlavní obsah

Komplikace směrem k olympijskému Riu! Špotáková si při tenisu zlomila zánártní kost

Praha

Nečekaná komplikace se objevila v přípravě oštěpařky Barbory Špotákové na obhajobu zlata na hrách v Rio de Janeiru. Dvojnásobná olympijská vítězka si v neděli na tréninkovém kempu na Kanárských ostrovech zahrála v rámci přípravy tenis a při smeči na síti si zlomila zánártní kost u malíku na pravé noze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Barbora Špotáková.

Článek

Čtyřiatřicetiletá atletka absolvovala ošetření v místní nemocnici a svůj stav poté konzultovala i s lékaři v Praze, jimž odeslala rentgenové snímky. Po poradě s lékaři se pak Špotáková rozhodla pro konzervativní léčbu, a nikoliv operaci.

„Zlomenina pravého nártu na konci března je jistě komplikace, ale není to s ohledem na přípravu na olympiádu v Riu tragédie. Může se stát, že odložíme začátek sezóny, ale věřím, že na olympiádu budu připravena kvalitně," uvedla v tiskové zprávě atletického svazu.

I přes zranění zůstává Špotáková s tréninkovou skupinou Rudolfa Černého na Kanárech, kde bude pokračovat v přípravě i s nohou zafixovanou ortézou. „Není to moje první zlomenina. I trenér věří v normální vstup do sezóny. Hlavně z toho důvodu, že mě zná a taky jsme spolu již dvě zlomeniny v předchozích letech zažili. Dá se házet pouze ze stoje či ze sedu, kondici udržovat jinými prostředky. Každopádně nic nevzdáváme a sen o úspěchu na olympiádě v Riu se nijak nezměnil," dodala závodnice pražské Dukly.

Reklama

Související témata: