Hlavní obsah

Bolt vylekal organizátory Zlaté tretry, ale v Ostravě poběží. Veselý se omluvil

Ostrava
Aktualizováno

Jamajský sprinter Usain Bolt lehce vystrašil organizátory pátečního 55. ročníku Zlaté tretry Ostrava. Ve svém prvním letošním startu na 100 metrů na Kajmanských ostrovech se po doběhu do cíle chytil za stehno a následně se světový rekordman svěřil do péče mnichovského lékaře Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta. „Když jsem ten běh viděl, měl jsem trochu špatný pocit, ale jelikož jsem v neustálém spojení s jeho týmem, brzy jsem věděl, že mu nic není,“ řekl manažer mítinku Alfonz Juck.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt

Článek

Boltův program, v němž nechybí ani účast na středeční Čokoládové tretře na pražské Julisce, se tak nemění. „Nějaký problém tam zřejmě byl, potvrdil to i Boltův kouč Mills. Nicméně jeho návštěva u doktora Wohlfahrta byla pravidelná a dlouho dopředu plánovaná," řekl Juck.

Trojnásobný světový rekordman a šestinásobný olympijský vítěz nepředvedl na Kajmanských Ostrovech ideální běh. Nepovedl se mu start a v závěru neběžel naplno. Ani s výsledným časem 10,05 vteřin nebyl zjevně spokojený. „Boltovým hlavním cílem je v Ostravě zaběhnout čas pod deset vteřin," uvedl Juck.

Zatímco Bolta vyprodaný Městský stadión v Ostravě-Vítkovicích uvidí, české reprezentanta v hodu oštěpem Vítězslava Veselého nikoliv. Na nedávném mítinku Diamantové ligy v čínské Šanghaji obsadil Veselý hodem 83,81 metrů třetí místo za krajanem Jakubem Vadlejchem (84,77) a vítězným Němcem Thomasem Röhleem (85,71), do Ostravy ale kvůli zvýšené teplotě nepřijede. „Je mi to líto, těšil jsem se, že ve středu budu běhat s Boltem a v pátek házet. Ale je olympijský rok a nemá smysl zbytečně riskovat," svěřil se Veselý.

Reklama