Hlavní obsah

Životní start sezóny, Kudlička zboural i psychický blok. Svatba přijde až po Riu

Plzeň

V posledních třech ročnících Zlaté tretry skončil pokaždé třetí. „Snad to ještě vylepším,“ odvážně hlásí tyčkař Jan Kudlička. K naplnění plánu by musel zdolat úřadujícího mistra světa Shawna Barbera z Kanady či světového rekordmana Renaud Lavillenieho z Francie.

Foto: Jan Kucharčík

Tyčkař Jan Kudlička při úvodním extraligovém kole v Plzni.

Článek

Jak cenné je pro vás, že si opět doma zaskáčete s absolutní elitou?

Byl bych radši, kdyby Tretra byla později a blíž k olympiádě, ale samozřejmě se moc těším. Jsem Moravák, tohle je největší podnik u nás…

Lavillenie o víkendu v Šanghaji nečekaně nezvítězil a skončil druhý.

Tak třeba bude druhý i na Tretře. (úsměv) Asi bude zase chladněji a vítr, ale zkusil jsem si to a jsem dobře připravený.

O víkendu na extralize v Plzni dokonce soutěž odkládali, když vítr shazoval laťku.

Nevydržela na stojanech ani pět sekund. Ale odložení pomohlo, pak už nepadala, když ji tedy nikdo neshodil.

Vám zjevně vítr moc nevadil, v první startu sezóny jste skočil 565 centimetrů, na stojanech jste si pak ozkoušel i výšku českého rekordu…

Byl to můj životní start sezóny, líp jsem nikdy nezačal. Většinou nebývá dobře, když hned po soustředění člověk skáče vysoko, značí to, že je odpočatý a mohl toho udělat víc. Ale to nebyl můj případ, já jsem rád, že jsem proboural psychický blok, když jsem 565 skočil na tyči, na které jsem si poranil nohu před halovým mistrovstvím světa.

Při soustředění na Kanárských ostrovech jste točil videa, jak balancujete s tyčí na surfu, skáčete i na pláži… Nebál jste se zranění?

Když jsem udělal skok a zjistil, jak tvrdé je podloží, oddechl jsem si, že tam nebyl žádný kámen. Točili jsme to video pro Duklu, chtěli jsme přípravu pojmout i trochu komicky.

Vloni jste se zasnoubil s tyčkařkou Jiřinou Ptáčníkovou. Stihnete před Riem svatbu?

Samozřejmě by mi bylo potěšením, kdyby na olympiádě startovala pod mým jménem, ale to už administrativně ani organizačně nejde. Před Riem nic neplánujeme, sice se říká, že by svatba měla být do roka a do dne od zásnub, ale jiní tam nemají olympiádu. (úsměv)

Reklama

Související témata: