Hlavní obsah

Jako by mě někdo přetáhl, vysvětlovala šampiónka Hejnová porážku

Mistryni světa Zuzaně Hejnové se start do olympijské sezóny příliš nevyvedl. Na Zlaté tretře chtěla běžet čtyřstovku překážek pod 55 sekund, časem 55,69 vteřin ji ale dokončila až jako třetí, jedno místo před krajankou Denisou Rosolovou. Závod vyhrála v osobním rekordu 55,40 vteřin Polka Linkiewiczová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mistryně světa Zuzana Hejnová obsadila na Zlaté tretře třetí místo.

Článek
Fotogalerie

Nejsem spokojená, čekala jsem úplně něco jiného a nemá cenu hledat nějaké výmluvy. Do šesté překážky jsem se cítila dobře, ale pak jako by mě někdo něčím přetáhl a nic, už to nešlo. Na sedmé jsem zase přidala, ale běžela jsem to blbě i technicky. Asi to by bylo celé tím, že jsem na tom nebyla nejlíp fyzicky," popisovala Hejnová.

Ta o dva týdny kvůli bolestem achilovky odložila start do sezóny a poprvé zaklekla do bloků až v Ostravě. „Po soustředění v Jihoafrické republice jsem běhala dobře, ale pak jsem týden nedělala vůbec nic, tento týden jsem se šla jen proběhnout a nastoupila až tady. Cítila jsem se dobře, ale asi je znát ten výpadek," svěřovala se Hejnová.

Problematickou achilovku, s níž měla potíže na soustředění, v závodě nevnímala. „Noha je v pohodě. Cítím ji, ale není to nic, co by mě omezovalo. Ten závod mi prostě nesedl," pověděla česká rekordmanka. „Jsem smutná i kvůli divákům, kteří byli opět skvělí a asi mé vítězství čekali. Tak snad příště, nemůžu vyhrávat furt," pousmála se česká rekordmanka.

Za dvanáct dní čeká libereckou rodačku start v Římě na Diamantové lize. „Potřebuju být zdravá, abych mohla trénovat a dohnat to manko. Ale myslím, že je to na dobré cestě. Tohle byl první závod a z toho se snad nestřílí," řekla Hejnová.

Reklama