Hlavní obsah

Šebrlemu ukradli zlatou olympijskou medaili! Vraťte mi ji, prosí desetibojař

Praha

Desetibojař Roman Šebrle přišel o zlatou olympijskou medaili z Atén z roku 2004. Jednačtyřicetiletému bývalému světovému rekordmanovi ji někdo odcizil na turnaji středoškolských družstev v golfu v Mstěticích. Šebrle doufá, že se mu podaří jediné olympijské zlato, které ve své bohaté kariéře vybojoval, získat zpět. Informaci přinesl deník Blesk.

Foto: Profimedia.cz

Roman Šebrle během slavnostním vyhlášení na olympijských hrách v Aténách.

Článek
Fotogalerie

„Ano, opravdu mi byla odcizena moje zlatá olympijská medaile. Je to o to smutnější, že k odcizení došlo na akci pro děti," řekl rodák z Lanškrouna, který ve své úspěšné kariéře vybojoval dvě zlata z evropských šampionátů a přidal i světový primát z Ósaky.

Dvě medaile má Šebrle i z klání pod pěti kruhy. V Sydney v roce 2000 vybojoval stříbro, o čtyři roky později v Řecku stanovil výkonem 8893 olympijský rekord a samozřejmě bral zlato.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o pro mne osobně opravdu velkou ztrátu, rozhodl jsem se vyzvat touto cestou všechny, aby mi ji pomohli najít. Případně, aby ji ten, kdo ji má u sebe, vrátil," prosí Šebrle.

Legendární desetibojař, který jako první překonal hranici 9000 bodů, nabízí tomu, kdo podá pomocnou ruku, osobní poděkování při dobrém jídle. „Poctivému nálezci nebo tomu, kdo informací přispěje k odhalení pachatele, bych rád osobně poděkoval při večeři, kde bych mu chtěl věnovat knížku Atény 2004 s věnováním," vybízí Šebrle.

Reklama

Související témata: