Hlavní obsah

Čeští výškaři - myší olej místo finále

MOSKVA

Mnohem více času na poznávání ruské metropole, než si představovali, mají díky svým pátečním výpadkům tři čeští atleti. Výškaři Janků a Ton i tyčkařka Hamáčková chtěli v sobotu skákat finále, jenže k němu měli dost daleko. A tak mohli přemýšlet, kam vyrazí. Nejčastějším přáním bylo Rudé náměstí.

Foto: PRÁVO

Tomáš Janků

Článek

"Já asi vyrazím na myší olej," plánoval s úsměvem výškař Tomáš Janků. Kamže? "To je přece v překladu mausoleum," vysvětlil. "A dneska půjdu asi zapařit, je na to čas," hořce se pousmál po nevydařeném moskevském vystoupení.

Jeho kolega Svatoslav Ton mohl léčit splín se svými rodinnými příslušníky. "Přijeli za mnou brácha s kamarádkou, navíc strýc tady pracuje, takže mě snad provede. Ale ještě jsme nic konkrétního neplánovali," říkal ještě před páteční kvalifikací.

"Slyšel jsem, že je tady most, na němž jsou borci, kteří malují obrazy podle slavných světových děl. Něco jako Karlův most, ale je jich tam víc a prý to umějí tak, že je člověk nerozezná od originálu," nadšeně vykládal známý milovník výtvarného umění.

Reklama